Un bărbat a stabilit un record pentru a trăi pe fundul oceanului: cum îi trece ziua sub apă

Un bărbat a stabilit un record pentru a trăi pe fundul oceanului: cum îi trece ziua sub apă Yacht Ocean vVctory, Victor RashnikovSursă: Elenams | Dreamstime.com

Medicul Joseph Dituri, cunoscut sub numele de Dr. Deep C, a petrecut 74 de zile la Jules' Undersea Lodge, situată pe fundul unei lagune de 10 metri adâncime.

Locul de detenție voluntare a lui Joseph este situat în apropierea localității Key Largo din Florida (SUA). Spre deosebire de un submarin, “cabana” nu folosește tehnologia pentru a corecta presiunea subacvatică crescută. Cu toate acestea, Dituri nu s-a îngrijorat de acest lucru, iar ziua în care a stabilit un record de stat sub apă nu s-a deosebit de celelalte zile pe care le petrecuse la fund de la 1 martie, adică din ziua scufundării.

Dituri mănâncă alimente bogate în proteine, cum ar fi ouă și somon, se antrenează cu benzi de fitness și flotări în fiecare zi.

Apropo, recordul anterior - 73 de zile, 2 ore și 34 de minute - a fost stabilit de doi profesori din Tennessee - Bruce Cantrell și Jessica Fein - în același loc în 2014. Cu toate acestea, Dituri nu se va mulțumi doar cu recordul și ascensiunea: plănuiește să rămână în casă până pe 9 iunie, când vor trece 100 de zile din momentul scufundării până la fundul oceanului. Și-a numit misiunea „Proiectul Neptun 100”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un demers inedit făcut de un bărbat. S-a decis că vrea să trăiască pe fundul oceanului

Sarcinile lui Joseph includ cercetarea medicală și oceanică, precum și munca educațională. Dituri nu este doar un fan al faimei instantanee – dar și profesor la Universitatea din Florida de Sud, are un doctorat în inginerie biomedicală

„Recordul -unu mic și îl apreciez foarte mult. Aceasta este o mare onoare pentru mine, dar avem încă multă muncă științifică de făcut”, notează savantul. Cercetările sale includ experimente zilnice de fiziologie pentru a investiga cum reacționează corpul uman la expunerea prelungită la presiuni extreme.

„Ideea este de a popula oceanele lumii, de a avea grijă de ele, de a trăi în ele și de a te simți cu adevărat bine”, spune Dituri. El conduce lecții online și difuzează interviuri dintr-un studio digital sub apă pentru două mii și jumătate de studenți.

sursa: mentoday.ru