Pompierii au găsit zeci de mii de lei într-un hambar care a luat foc. Acolo își ascunseseră banii socrii unui primar din Cluj

Pompierii au găsit zeci de mii de lei într-un hambar care a luat foc. Acolo își ascunseseră banii socrii unui primar din Cluj Sursa foto: ISU Cluj

Poliția a deschis un dosar penal după incendiul în care a fost mistuită o importantă sumă de bani, odată cu mai multe anexe, în gospodăria rudelor unui politician din județul Cluj. Focul a izbucnit la casa socrilor omului politic și s-a extins și la acoperișul unei case vecine. După ce informația cu privire la banii arși a apărut în spațiul public, politicianul a declarat, presei locale, că ar fi fost vorba doar de 1.000 de lei. Pompierii au trecut în documentele întocmite cu prilejul evenimentului că ar fi vorba despre o sumă de ordinul zecilor de mii.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă în cazul incendiului izbucnit duminică, 4 iunie, într-o localitate din județul Cluj.  Investigația vizează săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă, în contextul în care flăcările izbucnite la gospodăria rudelor unui politician local au distrus mai multe anexe gospodărești și s-a extins la o casă din vecinătate.

„În cursul acestei dimineți, în jurul orei 08.15, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au fost sesizați despre producerea unui incendiu, la o gospodărie situată în localitatea Cetan, județul Cluj. La fața locului au intervenit pompieri din cadrul ISU Cluj. Incendiul a cuprins o clădire din curtea gospodăriei și anexe, iar ulterior s-a extins la acoperișul locuinței vecine. Incendiul a provocat pagube materiale considerabile, însă nu au fost persoane rănite. Sunt efectuate cercetări, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul infracțiunii de distrugere din culpă”, a transmis IPJ Cluj.

În acest incendiu care a izbucnit la gospodăria unei familii din comuna Vad, județul Cluj, proprietari au rămas fără o sumă importantă de bani. În flăcări ar fi ars câteva zeci de mii de lei, ascunși într-un hambar. Pompierii care au intervenit la stingerea flăcărilor au relatat că ar fi vorba despre 60.000 de lei, în bancnote de diferite valori care au fost topite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Incendiul a izbucnit la casa socrilor unui politician local

Incediul a izbucnit duminică, 5 iunie, în localitatea Cetan, județul Cluj, gospodăria cuprinsă de flăcări aparținând unui politician local, viceprimarul comunei Vad, pe numele său Vultur Pompei Marius. Din cercetări, se pare că focul ar fi izbucnit în momentul în care proprietarii, socrii politicianului Vultur, au încercat să schimbe o butelie pentru aragaz.

Pompierii au fost sesizați, de proprietari și au intervenit să stingă incendiul care afectase, deja, o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați. Conform reprezentanților pompierilor, flăcările au ajuns, la momentul intervenției, la mai multe anexe gospodărești, între care și un hambar în care erau asunși banii.

„Când au ajuns la fața locului, pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 300 de mp. De asemenea, flăcările s-au extins la patru anexe gospodărești, de dimensiuni diferite. Cumulat, acestea aveau aproximativ 200 de mp. În paralel cu realizarea dispozitivelor de stingere, echipajele s-au străduit să limiteze extinderea focului și la o casă învecinată. Drept urmare, de la casa învecinată pagubele se rezumă doar la două geamuri și la porțiuni mici din acoperiș”, a arătat ISU Cluj într-un comunicat transmis la scurtă vreme după intervenție.

O sumă importantă de bani s-a pierdut

Conform sursei citate, în urma acestui incident, o femeie în vârstă de 77 de ani a suferit un atac de panică și a avut nevoie de îngrijirile paramedicilor pentru a-și reveni din șoc.

„O femeie de 77 de ani a suferit un atac de panică și a fost evaluată de echipajul SMURD, fără a fi transportată la spital. Cauza probabilă a incendiului este focul deschis în spații închise. Cu alte cuvinte, incendiul a izbucnit atunci când proprietarul a încercat să aprindă o butelie care a produs o flamă foarte mare”, a informat ISU Cluj.

Incendiul a cuprins și un hambar destinat depozitării porumbului, în care proprietarii ar fi ascuns o sumă importantă de bani. Cea mai mare parte a sumei a fost topită și, astfel, se adaugă pagubelor provocate de flăcări. Viceprimarul Vultur Pompei Marian a declarat, conform presei locale, că ar fi vorba doar de 1.000 de lei, bani pe care socrii săi îi țineau într-un borcan, într-o bucătărie de vară.

Cu toate acestea, din documentele încheiate după stingerea făcărilor, se face referire la o sumă mult mai mare. Este vorba despre 60.000 de lei. O parte din bani s-ar fi aflat în casă, iar restul în hambarul distrus. Când au aflat despre ce sumă ar fi vorba, mai mulți săteni ar fi încercat să mai caute bani în ruinele rămase, fără șanse, după cum relatează agrointel.ro.

În acest caz, pompierii au demarat o anchetă și urmează să stabilească exact care sunt pagubele și care a fost suma pierdută în flăcări