Prețul unei vacanțe în Grecia în 2023. Cât plătesc turiștii pentru o masă bogată la un restaurant

Prețul unei vacanțe în Grecia în 2023. Cât plătesc turiștii pentru o masă bogată la un restaurant Sursa foto: dreamstime.com

Grecia este una dintre cele mai căutate destinații turistice, iar acum, s-a aflat cât costă o vacanță în acest colț de rai în 2023. Prețurile la mâncare, cazare, băutură și șezlonguri diferă de la o stațiune la alta.

Vara a venit, iar românii deja și-au planificat vacanțele în Grecia. S-a aflat și care sunt prețurile pentru cazare, mâncare și șezlonguri în acest an. În Corfu, cazarea este de 50 de euro pe noapte pentru un apartament cu două camere. O garsonieră este doar 34 de euro pe noapte.

Această ofertă este valabilă până pe 10 iunie 2023. Începând cu data de 17 iulie și până pe 28 iulie, un apartament cu două dormitoare costă 95 euro pe zi. Începând cu 23 august și până pe 3 septembrie mai este disponibilă o garsonieră în Corfu pentru 65 euro pe zi.

Din luna septembrie, prețurile scad semnificativ și pentru un apartament cu două camere românii care vor să meargă acolo pot plăti doar 58 euro pe noapte. Acestea se află la doar 100 metri de mare și de centrul satului Roda.

Ne puteți urmări și pe Google News

Turiștii de pe Forum Zakynthos au dezvăluit și care sunt prețurile la mâncare și băutură. Aici există și restaurante de lux, dar și unele mai ieftine. Spre exemplu, o friptură de porc costă 12 euro, iar una de vită 17 euro. Pieptul de pui la grătar este 12 euro și un souvlaki de porc este 11 euro.

Vacanță de coșmar pentru un cuplu de români aflat în Grecia: „Ne-a fost furată mașina din față cazării, de sub ochii noștri”

Sursa: Pixabay

Prețul la mâncare și băutură în Grecia

Prețul berii este în jur de 4,50 euro cenți iar unele sortimente costă 5,5o, cum sunt Corona sau Strongbow, sau chiar 6 euro. O porție de paste pornește de la 8,5 euro și poate ajunge chiar și la 15 euro, cu somon.

Și prețurile în Kefalonia sunt ieftine. O porție de miel cu cartofi la cuptor costă doar 10 euro și o caserolă de pui este 9 euro. O porție de chifteluțe este 9 euro, iar o salată grecească costă tot atât, se mai arată pe Forum Kefalonia . Prețurile pentru deserturi încep de la 4 euro, iar cel mai scump desert este 5 euro. În meniu se află plăcinta cu mere și clasica baclava.

O cafea grecească este doar doi euro iar un ceai este 2,5 euro. Apa minerală este 2,50 euro, iar un fresh de portocale este e euro. Berea este 4 sau 5 euro sticla.