Ucraina, aleasă pentru prima dată în istorie în fruntea Comisiei Europene a Organizației Mondiale a Turismului ONU

Ucraina, aleasă pentru prima dată în istorie în fruntea Comisiei Europene a Organizației Mondiale a Turismului ONU Sursa foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

La ședința Comisiei Europene a Organizației Mondiale a Turismului ONU, desfășurată la Sofia (Bulgaria) pe 1 iunie, Ucraina a fost aleasă pentru prima dată să prezinte acest organism.

Despre acest lucru a relatat serviciul de presă al Agenției de Stat pentru Dezvoltarea Turismului pe Facebook.

Potrivit șefului GART, Mariana Oleskiv, președinta comisiei regiunii europene deschide noi oportunități pentru Ucraina de a coopera cu țările din Europa și din lume la nivel internațional profesional.

„Ucrainei va deveni mai ușor să restabilească infrastructura turistică epuizată și distrusă de război. Cooperăm activ cu OMC ONU, în special în timpul războiului. Primul nostru pas către victorie a fost excluderea Rusiei din această organizație în 2022. Acum este timpul să ne integrăm în mediul european mai mare și să ocupăm propria nișă unică acolo”, a spus Oleskiv.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea este încrezută că experiența ucraineană va juca un rol cheie în conturarea noii arhitecturi a turismului european, deoarece această industrie „este principalul indicator al păcii și prosperității oricărei țări din lume”.

OMT rămâne o oportunitate pentru dezvoltarea Ucrainei

Organizația Mondială a Turismului (OMT) este o agenție specializată a Națiunilor Unite responsabilă cu promovarea și dezvoltarea turismului la nivel mondial. OMT a fost înființată în 1975 și are sediul în Madrid, Spania.

Rolul principal al OMT este de a acționa ca un forum global pentru statele membre și alte părți interesate pentru a coopera în domeniul turismului și de a promova dezvoltarea durabilă a turismului. Principalele obiective ale OMT includ promovarea turismului ca factor de dezvoltare economică și socială, consolidarea eticii și valorilor responsabile în industria turistică și încurajarea unui turism durabil, inclusiv protecția mediului și promovarea diversității culturale. Ucraina este membru cu drepturi depline al OMC din 1997.

OMC ONU este formată din șase comisii regionale: Africa, America, Asia de Est și Pacific și Europa, Asia de Sud, Orientul Mijlociu. Ucraina va prezida Comisia Europeană a ONU OMC timp de doi ani.

Pe 27 aprilie 2022, la Adunarea Generală a OMC a ONU, cu majoritate de voturi, aderarea Rusiei la această organizație a fost oprită. Acesta este singurul organism ONU care a anulat calitatea de membru al Rusiei în componența sa.