FBI a confirmat existența unui document care analizează acuzațiile de mită la adresa lui Joe Biden

FBI a confirmat existența unui document care analizează acuzațiile de mită la adresa lui Joe Biden Joe Biden. Sursa foto: Administratia Prezidentiala

Un informatorul a oferit FBI dovezi că Biden s-a implicat într-un „quid pro quo” cu o putere străină, atunci când a ocupat funcția de vicepreședinte al SUA. O sursă din FBI i-a spus lui congresmanului James Comer despre existența unui memoriu intern din iunie 2020 care detaliază afirmațiile informatorului. Republicanul a citat FBI-ul pentru prezentarea raportul, dar FBI a refuzat săptămâna trecută să-l predea.

FBI a confirmat existența unui document care îl acuză pe Joe Biden că a luat mită de la o entitate străină în calitate de vicepreședinte, a declarat miercuri președintele Comisiei de Supraveghere a Camerei Reprezentanților, congresmanului James Comer.

Potrivit lui Comer, directorul FBI Christopher Wray s-a oferit într-un apel telefonic de miercuri să permită parlamentarilor să vadă documentul potențial exploziv la sediul FBI, dar a refuzat să ofere o copie fizică comisiei de supraveghere a Camerei. Documentul, cunoscut sub numele de FD-1023, susține că o entitate străină l-a mituit pe Biden pentru o decizie politică favorabilă atunci când era vicepreședintele SUA. Republicanii au căutat acest document, FD-1023, ca parte a investigației lor asupra afacerilor președintelui Biden și a fiului său.

Comer a respins oferta lui Wray într-o declarație și a spus că va continua cu procedurile împotriva șefului FBI dacă FD-1023 nu este furnizat Comitetului de Supraveghere. „Orice lucru în afară de a prezenta aceste documente nu este în conformitate cu citația mea”, a spus el, citat de presa americană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Informatorul FBI a dispărut, documentul despre Biden există

James Comer și senatorul Chuck Grassley (R., Iowa) au dezvăluit la începutul acestei luni că o sursă din FBI le-a spus parlamentarilor despre existența FD-1023, un tip de document pe care FBI îl folosește pentru a înregistra interviuri cu surse confidențiale. Detaliile acuzației sunt neclare, iar republicanii au recunoscut că nu știu dacă afirmațiile sursei FBI sunt corecte. Republicanii, însă, s-au întrebat dacă FBI a investigat pe deplin presupusa mită.

Angajatul FBI care a contactat parlamentarii este cel mai recent dintr-un șir de avertizori guvernamentali care au prezentat dovezi despre activitățile lui Joe Biden. Doi angajați ai IRS au acuzat Departamentul de Justiție că a împiedicat o investigație privind impozitele lui Hunter Biden. Câțiva dintre foștii asociați ai lui Hunter Biden, între timp, au furnizat FBI și Congresului informații despre relațiile de afaceri străine ale fiului lui Joe Biden, candidatul democrat în alegerile din 2024 și președinte ale SUA.

James Comer, a declarat duminică într-un interviu că a încercat să ia legătura cu informatorul FBI, dar că nu a reușit să dea de el . „Sperăm că informatorul este încă disponibil”, a spus Comer pentru Maria Bartiromo de la Fox News. „Avem informații de bază cu privire la ceea ce a susținut informatorul. Se susține că Joe Biden, când era vicepreședinte, a fost implicat într-o relație ilegală cu o putere străină în schimbul unor avantaje materiale”.