Cum se descurcă jurnaliștii în politică

Cum se descurcă jurnaliștii în politică

Astăzi, vineri, 19 mai 2023, Dan Andronic și Mirel Curea îl au ca invitat pe Vlad Pufu, fost coleg cu ei în perioada în care presa era o forță. Începând cu 12:00 pe canalul Hai România, la emisiunea Contrapunct ce poate fi urmărită pe YouTube și Facebook, cei trei vor discuta despre trecut, prezent și viitor.

Vlad Pufu este un ziarist care a început să scrie primele articole la 21 de ani, în 1992 la Evenimentul Zilei. A făcut parte din generația de aur a celui mai puternic cotidian și este unul dintre puținii jurnaliști care a reușit să creeze un trust de presa locală.

În 1997 s-a întors acasă, în Buzău unde a construit un ziar, un post de radio, tipografie, rețea de distribuție, iar apoi s-a extins în județele din jur, Vrancea, Galați, Brăila și Ialomița. Împreună cu Ion Cristoiu a reușit să arate că presa locală este demnă de luat în seamă, revista Historia fiind un exemplu de succes.

Un parteneriat care a rezistat timp de 20 de ani. După această experiență, în 2020 a intrat în politică, iar acum este senator PNL și membru al Comisiei de Cultură din Senat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Veți vedea un veteran al presei, care a văzut România anilor '90, dar care după 30 de ani, a ales politica. Vom încerca să aflăm cum i se par politicienii, fiind de data asta de cealaltă parte a baricadei.

Vom încerca să înțelegem cum va arăta presa în perioada următoare, ce mai înseamnă drepturi și libertăți, dar mai ales cum se va gestiona inteligența artificială care pare sa amenința destul de serios nu numai locurile de muncă ale jurnaliștilor, dar și capacitatea oamenilor de a avea știri scrise de oameni.