Putin iar visează cu ochii deschiși. După submarinul Armaghedon, acum vrea racheta nucleară subacvatică

Putin iar visează cu ochii deschiși. După submarinul Armaghedon, acum vrea racheta nucleară subacvaticăSursa: Arhiva EVZ

Rusia a anunțat că lucrează la o rachetă nucleară subacvatică, o armă care va distruge toate sistemele de apărare moderne, ale SUA și NATO. Ceea ce este cel mai interesant în acest anunț este legat de faptul că noua arma va fi gata peste 30 de ani.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că lucrează la un nou tip de rachetă intercontinentală, cu focos nuclear, și care poate fi trasă de la bordul unor submarine.

Ziarul Izvestia anunță că noua arma este capabilă să distrugă toate sistemele de apărare moderne, ale țărilor care sunt trecute pe lista neagră.

Despre noua rachetă se spune că o va înlocui, mai vechiul model, anunță amiralul Nikolai Yevmenov, comandant şef al a marinei ruse.

De remarcat este faptul că rușii anunță că noua rachetă va intra în dotarea Marinei Militare peste 30 de ani.

Fanteziile cu submarinul apocalipsei

În ultimele luni, autoritățile ruse au prezentat scenarii care mai de care mai incredibile, legate de folosirea unor arme nucleare.

Înainte de anunțul privind racheta nucleară subacvatică, a fost povestea submarinului Armaghedon și al avionului Apocalipsei.

La parada de Ziua Victoriei de anul trecut, pe cerul Moscovei a zburat ”avionul apocalipsei”. Este vorba despre un avion modificat, Il-80 Maxdome, care nu are performanțe deosebite. În interior, aceste avioane au suferit modificări în sensul în care pot adăposti unități de comandă și control, care pot să conducă forțele militare de la sol, în cazul mai deosebite.

Rusia a anunțat în 2021, că lucrează la un nou avion al „Apocalipsei”. Ria Novosti a scris că forțele rusești ar trebui să primească cel puțin două astfel de aeronave - cea aflată în producție și încă una.

Submarinul Armaghedon

Despre submarinul Belgorod, nou intrat în dotarea flotei ruse, dar aflat încă în fază de teste, Rusia a precizat că are la bord torpilele Poseidon, care pot avea o autonomie de 10.000 de kilometri, și pot transporta încărcături nucleare.

Submarinul a fost intrat în dotare, în cursul lunii iulie 2022, fiind considerat un ”experiment”, și nu o armă de tip Armaghedon.

Analiștii militari susțin că submarinul Belgorod este mai lung față de altele, din aceeași clasă, fiind construit special pentru a putea transporta și lansa aceste torpile Poseidon, scriu cei de la stiripesurse.