De ce nu a colaborat Marina Almășan cu Securitatea. A făcut orice pentru a scăpa

De ce nu a colaborat Marina Almășan cu Securitatea. A făcut orice pentru a scăpa Sursa foto: Youtube

Marina Almășan a explicat cum a reușit să evite colaborarea cu Securitatea. Prezentatoarea a declarat că i-a cerut sfatul tatălui său și că a preferat să facă pe proasta până au lăsat-i în pace.

După ce s-a zvonit că soprana Angela Gheorghiu a colaborat cu Securitatea, Marina Almășan a povestit că și ea a fost racolată, dar că a reușit să scape. Prezentatoarea a mai spus că cei de la Securitate au venit la școală pentru a discuta cu ea și că tatăl ei a sfătuit-o să facă pe proasta și să nu ofere prea multe informații.

„M-au invitat intr-un birou alăturat, gol. Nu înțelegeam nimic. Am luat toți trei loc în jurul unei mese și au început să-mi pună întrebări: cum e la facultate, cum sunt colegii, dar profesorii, dacă-mi place să fiu șefă de grupă, dacă mai merg cu colegii la o bere, dar cu profesorii etc. Răspundeam cuminte, „ca la școală”, neînțelegând unde băteau.

După jumate de oră de „socializare”, mi-au mulțumit și m-au întrebat dacă n-aș vrea să colaborez cu ei, să le mai povestesc din când în când despre ce se mai întamplă prin ASE, să le spun dacă văd ceva deosebit, niște colegi care nu sunt cum ar trebui etc. Eram îmbujorată și restul cursurilor am ars de nerăbdare să ajung mai repede acasă, să-i povestesc tatălui meu întâmplarea”, mai spune Marina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum a scăpat Marina Almășan de securitate

Marina Almășan a declarat că nu ar fi putut scăpa de Securitate fără ajutorul tatălui său, care a sfătuit-o să vorbească doar lucruri generale și să se facă că nu știe despre ce este vorba.

Sursa foto: EVZ

„Am observat cum pe față îi coboară o umbră și cum începe să-și treacă nervos mâna prin păr. A tăcut câteva clipe, a făcut o tură prin cameră. “Uite ce e: cred că vor să te racoleze. Nu-i a bună. Le-ai spus ceva despre cineva?” „Nu, tata, am vorbit frumos și despre colegi și despre profesori.”

Situația e tare neplăcută, Marina, trebuie să ieși urgent din vizorul lor. Dar nu ostentativ. Dacă mai vin și te întreabă, fă pe proasta. Zi că n-ai observat nimic, că toți își văd de treabă. Și sub nicio formă să nu semnezi nicio hârtie. Spune că trebuie să-ți întrebi părinții”, a venit răspunsul tatălui său.

Prezentatoarea a mai spus că sfaturile tatălui său au dat roade și că ei de la Securitate nu au mai venit după ea.

„Am făcut pe proasta, am bătut apa-n piuă, nespunând nimic. Totul era bine, colegii învățau, profesorii predau, toți își vedeau de treabă. Nu m-au pus să semnez nimic. Au plecat, ușor nervoși, dar nu m-au mai căutat niciodată. Un an întreg tata m-a tot întrebat: “Au mai venit? Slavă Domnului, poate avem noroc și ai scăpat”, povestește Marina, potrivit Unica.