Numele lui Carmen Iohannis înainte de a se mărita cu președintele României. Puțini știu cum o chema pe Prima Doamnă

Numele lui Carmen Iohannis înainte de a se mărita cu președintele României. Puțini știu cum o chema pe Prima Doamnă Sursa foto: Arhiva EVZ

Puțini români știu care a fost numele de familie al lui Carmen Iohannis înainte să se mărite cu Klaus Iohannis. Aceasta formează un cuplu cu președintele țării de la o vârstă foarte fragedă.

Au trecut 9 ani de când Carmen Iohannis este Prima Doamnă a României, dar puțini știu numele ei purtat înainte de a se mărita cu președintele României Klaus Iohannis. Ea s-a născut în localitatea Sântu, un sat din apropierea orașului Reghin, județul Mureș, și a început o relație cu  Klaus Iohannis la doar 22 de ani. Cei doi s-au căsătorit după 7 ani.

Înainte de a se mărita cu Klaus Iohhanis, aceasta s-a numit Lăzurcă.

Ce salariu are Carmen Iohannis

Prima Doamnă activează ca profesor de engleză, de 38 de ani, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, și are un salariu de 56.020 lei pe an.

Ne puteți urmări și pe Google News
Noi dezvăluiri despre cele peste 40 de ținute pe care le-a îmbrăcat Carmen Iohannis la întâlnirile oficiale. „Am îmbrăcat-o și o îmbrac”

sursa foto: Octav Ganea

„În conformitate cu prevederile pct. 6 din anexa nr. II/1.4 “Sporuri şi alte drepturi ale personalului didactic din învăţământ” din Legea-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice nr. 330/2009, personalul didactic din învăţământ beneficiază de gradaţia de merit, acordată prin concurs.

Această gradaţie se acordă pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar, respectiv al instituţiei de nivel superior şi reprezintă 25% din salariul de bază. Gradaţia de merit se atribuie pe o perioadă de 5 ani.

Numărul de gradaţii care se vor acorda se calculează astfel: din numărul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice se scade numărul de gradaţii acordate în ultimii 3 ani, având în vedere că gradaţia de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani. Nu sunt luate în calcul perioadele de suspendare a contractului individual de muncă din motive neimputabile angajatului sau de exercitare a unei funcţii în condiţiile art. 101 alin. (1), (2), (4) şi(5) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare”, potrivit Fanatik.

În 2022, Carmen Iohannis și-a depus dosarul în vederea obținerii gradeției de merit, sesiunea 2021, pentru mărirea salariului cu 25%, valabil 5 ani. Procedurile presupun și o autoevaluare, dar și o evaluare a Inspectoratului Județean, pe care le-a trecut cu brio.