Memoria jucătorului simbol Cătălin Hîldan, insultată la meciul Dinamo - Oțelul Galați (3-0). Gestul a revoltat întregul stadion

Memoria jucătorului simbol Cătălin Hîldan, insultată la meciul Dinamo - Oțelul Galați (3-0). Gestul a revoltat întregul stadion Sursa foto: Wikipedia

Suporterii echipei gălățene Oțelul s-au răzbunat pentru înfrângerea suferită în fața lui Dinamo într-un mod nedemn. Din tribune, pe parcursul jocului disputat în etapa a treia a play-off-ului din Liga 2, gălățenii au proferat insulte la adresa jucătorului simbol al galeriei Câinilor, Cătălin Hîldan. Fostul căpitan al echipei Dinamo a murit pe terenul de fotbal într-un meci amical în 2000.

Incidentul s-a petrecut la meciul de fotbal pe care Dinamo București l-a disputat împotriva formației Oțelul Galați, în etapa a treia a play-off-ului din Liga 2. Jocul, care s-a disputat pe stadionul „Arcul de Triumf”, a fost câștigat de echipa bucureșteană cu scorul 3 – 0.

Partida a fost dominată de la un capăt la altul de fotbaliștii lui Dinamo care au marcat prin francezul Lamine Ghezzali, în minutele 62 şi 87, și prin Cătălin Ţîră. Acesta din urmă a stabilit scorul final în minutul 90+4.

În clasamentul play-off-ului din Liga 2 Dinamo este pe locul 4, cu 38 de puncte, iar Oţelul Galați ocupă locul al treilea, cu 39 de puncte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Supărați din cauza înfrângerii, fanii Oțelului au considerat că se răzbună insultând memoria simbolului dinamoviștilor. La un moment dat, ei au scandat „Cătălin Hîldan are ușă în tavan”, stârnind furia întregii arene.

Simbolul echipei Dinamo București

Cătălin Hîldan este simbolul galeriei echipei de fotbal Dinamo București, iar insultarea memoriei acestuia reprezintă una dintre cele mai dure lovituri pe care o pot primi suporterii câinilor. Numele său a fost dat celei mai fidele grupări a acestei galerii – Peluza Cătălin Hîldan. Bannerele cu numele și imaginea jucătorului simbol sunt afișate la fiecare meci, în deplasare sau pe teren propriu.

Cătălin Hîldan a murit pe teren într-un meci amical, la Oltenița. În semn de respect, tricoul cu numărul 11, care i-a aparținut, a fost retras, iar el a fost supranumit „Unicul Căpitan” datorită devotamentului de care a dat dovadă față de gruparea din Ștefan cel Mare.

Drept care, gestul fanilor de la Galați care au considerat că se răzbună pe înfrângerea suferită, insultând memoria acestui simbol dinamovist, reprezintă o lovitură dură.

Sursa foto. Wikipedia

Pe scurt despre Cătălin Hîldan

Cătălin Hăldan a îmbrăcat de 138 de ori tricoul lui Dinamo, echipă pentru care a marcat 6 goluri. El a evoluat în competitiile europene, unde a jucat șapte meciuri de fotbal și a îmbrăcat de opt ori tricoul echipei nationale a României. Cu Naționala a participat la Campionatul European din 2000.

Cătălin Hîldan a început să joace fotbal la vârsta de 10 ani în cadrul clubului Dinamo. Sub conducerea primului său antrenor, Ionuț Chirilă, a câștigat titlurile naționale la toate categoriile de vârstă, de la pitici, cadeți și până la juniori. Mijlocaș, a debutat în Divizia A pe 2 octombrie 1994 într-un meci cu marea rivală Steaua București (Steaua 2-0 Dinamo).

După o perioadă petrecută la Chindia Târgoviște, a fost readus la Dinamo de Cornel Dinu. A câștigat cu Dinamo un titlu de campion (1999 - 2000) și o cupă a României (2000), el fiind căpitanul echipei dinamoviste,

Cătălin Hăldan s-a stins din viață în urma unui atac de cord, la 5 octombrie 2000, în timpul unui meci amical pe stadionul din Oltenița.