Cristian Bușoi, întâlnire cu ministrul ucrainean al Energiei: Ucraina are ambiția să devină hub regional de energie

Cristian Bușoi, întâlnire cu ministrul ucrainean al Energiei: Ucraina are ambiția să devină hub regional de energie Sursa: Facebook - Cristian Buşoi

Cristian Bușoi s-a întâlnit cu ministrul ucrainean al Energiei, German Galuşcenko. Eurodeputatul PNL a anunţat că Ucraina are ambiția să devină hub regional de energie, având a doua cea mai mare rezervă cunoscută de gaz din Europa.

Eurodeputatul Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European a avut o întâlnire cu ministrul Energiei din Ucraina, German Galuşcenko, şi președintele Consiliului de administrație al NJSC Naftogaz, Oleksiy Chernyshov

Cristian Bușoi: Ucraina are ambiția să devină hub regional de energie

„Ucraina are ambiția să devină hub regional de energie. Am avut un dialog foarte aplicat, astăzi, în Parlamentul European de la Bruxelles cu ministrul Energiei din Ucraina, German Galuşcenko, și președintele Consiliului de administrație al NJSC Naftogaz, Oleksiy Chernyshov.

I-am asigurat pe cei doi că atât eu, în calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, cât și colegii mei din ITRE sprijinim în continuare, cu toată forța, Ucraina pentru a rezista în fața agresiunii rusești și i-am felicitat pentru curajul și determinarea lor în a-și apăra economia, industria și țara”, a anunţat europarlamentarul PNL.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ucraina are a doua cea mai mare rezervă cunoscută de gaz natural din Europa

Eurodeputatul Cristian Bușoi mai spune că „Din dialogul pe care l-am avut astăzi cu cei doi oficiali am înțeles că Ucraina are ambiția de a deveni hub regional de energiei. Țara vecină are a doua cea mai mare rezervă cunoscută de gaz natural din Europa, 1,1 trilioane de metri cubi de gaz, potrivit unei estimări din 2019, dar și capacități uriașe de stocare, inclusiv pentru țări din Uniunea Europeană. Aproximativ 80% din rezervele de gaz, petrol și cărbune ale Ucrainei se găsesc în regiunea Nipru-Donețk, punctul central al operațiunilor militare ale Rusiei, arată un raport al unui think-tank canadian.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

Uniunea Europeană a prezentat un plan în valoare de 300 de miliarde de euro, prin care își propune să rupă dependența de gazele și petrolul din Rusia, până în 2027. Am făcut deja pași concreți în acest sens și vom continua pe același drum. UE nu va finanța războiul declanșat de Federația Rusă. Am trecut cu bine de iarna aceasta. Măsurile pe care le-am luat: reducerea consumului, umplerea depozitelor, au dat rezultate, iar vremea blândă a contribuit și ea la evitarea penuriei. Mai departe avem nevoie de decizii bune, care să ajute cetățenii și industria UE”, a mai subliniat Cristian Bușoi.

Europarlamentarul PNL: Folosirea energiei ca armă de către Rusia a avut consecințe enorme în lume

„Am încredere că planul nostru va da rezultate. Vom reuși să investim mai mult în surse de energie regenerabilă: eoliană, solară, hidro și geo-termală, vom face achiziții de gaz în comun, pe modelul deja cunoscut, și vom reuși să izolăm Rusia și să impunem acesteia sancțiuni și în zona energiei nucleare.

Lumea, așa cum o știam, s-a schimbat. Folosirea energiei ca armă de către Rusia a avut consecințe enorme în lume, în general, și în Uniunea Europeană, în special. Dar, am demonstrat că putem merge mai departe. Cetățenii europeni, companiile europene și ajutorul pentru Ucraina sunt priorități pe agenda UE. O demonstrează nu doar măsurile pe care le-am luat până acum, ci și noua propunere legislativă privind configurația pieței energiei electrice în UE”, a anunţat Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, pe contul său de Facebook.