Italia vs. Anglia, Franța vs. Olanda și Spania vs. Norvegia se joacă în prima rundă din calificările pentru EURO 2024

Italia vs. Anglia, Franța vs. Olanda și Spania vs. Norvegia se joacă în prima rundă din calificările pentru EURO 2024

Fanii fotbalului vor avea ocazia să urmărească meciuri de top din preliminariile pentru EURO 2024 încă din prima etapă. Startul în preliminarii se dă pe 23 martie, iar printre cele mai așteptate meciuri se află Italia - Anglia, Franța - Olanda și Spania - Norvegia. Singura echipă de top care nu ia startul în preliminarii este Germania, calificată deja din postura de țară gazdă. Turneul final se va disputa între 14 iunie și 14 iulie 2024.

Celelalte 23 de echipe prezente la EURO 2024 vor fi decise în urma preliminariilor. Conform formatului competițional, la turneul final se califică automat ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă. În rest, celelalte trei echipe vor fi stabilite în urma meciurilor de baraj la care vor lua parte cele mai bune echipe din Liga Națiunilor care nu au obținut calificarea directă la EURO 2024.

Agențiile de pariuri de top și-au făcut deja „temele” și au pregătit cotele pentru EURO 2024. Conform cifrelor, Germania pornește cu prima șansă, cu cota 6.00. Nemții sunt urmați de finalista de la Cupa Mondială de anul trecut, Franța, cu cota 7.00, iar pe listă se mai află Anglia (cota 8.00), Spania (cota 9.00), Olanda (cota 12.00), Portugalia (cota 12.00), Italia (cota 14.00) și Belgia (cota 15.00).

Italia - Anglia, primul meci de 5 stele din preliminarii

Încă din prima zi a preliminariilor este programat un meci de 5 stele. Italia - Anglia, reeditarea finalei de la EURO 2020, se va disputa pe 23 martie, de la ora 21:45. Englezii tot așteaptă să își ia revanșa după finala pierdută pe Wembley, iar partida din grupa C este o bună ocazie. Alături de Italia și Anglia, în această grupă mai sunt Malta, Macedonia de Nord și Ucraina. Dacă englezii vor să-și ia revanșa în fața Italiei, peninsularii au de luat o revanșă cu Macedonia de Nord.

Ne puteți urmări și pe Google News

https://www.youtube.com/watch?v=RTmK8O9nttY&t=236s

Până acolo, Italia va trebui să dea piept cu Anglia, echipă pe care a mai întâlnit-o de două ori în 2022, în Liga Națiunilor. Scorul din Anglia a fost 0-0, iar italienii s-au impus în retur cu 1-0 prin reușita lui Raspadori. La casele de pariuri, Italia are cota 2.55 să câștige, egalul are 3.30, iar englezii au cota 2.80.

Franța - Olanda, un meci care promite spectacol

Franța și Olanda sunt două echipe recunoscute pentru spiritul lor ofensiv. Se vor întâlni pe 24 martie, de la ora 21:45, într-un meci din grupa B, din care mai fac parte Gibraltar, Grecia și Irlanda. Ambele echipe vor să impresioneze la prima apariție după meciurile de la Cupa Mondială.

Cele două echipe s-au întâlnit și în 2018, în Liga Națiunilor, când francezii au câștigat acasă cu 2-1, pentru ca în deplasare să piardă cu 2-0. De asemenea, au mai fost adversare și în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2018, când francezii s-au impus acasă cu 4-0. De altfel, Franța este favorită și acum, cu cota 1.87 la victorie. Egalul are cota 3.50, iar succesul batavilor are 4.35.

Pericol pentru Spania: Urmează un meci contra naționalei lui Haaland

Spania - Norvegia este meciul serii de 25 martie, de la ora 21:45. Face parte din Grupa A, în care se mai află Scoția, Cipru și Georgia. Se anunță un pericol total pentru Spania, care se va duela cu formația lui Erling Haaland, jucător care recent a dat 5 goluri într-un meci din Champions League.

Echipele s-au duelat și în preliminariile pentru EURO 2020, iar Spania s-a impus acasă cu 2-1, în timp ce în deplasare scorul a fost 1-1. Principala favorită este însă Spania, cu cota 1.35 la victorie. Egalul are cota 5.00, în timp ce o victorie a

România este repartizată în Grupa I, cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Israel. "Tricolorii" vor debuta în Andorra, pe 25 martie, iar trei zile mai târziu vor juca acasă cu Belarus.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.