Reacția Kievului după vizita lui Putin la Mariupol: „Criminalul revine întotdeauna la locul crimei”

Reacția Kievului după vizita lui Putin la Mariupol: „Criminalul revine întotdeauna la locul crimei” Sursa: Captură CNN

Consilierul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, a transmis că liderul rus Vladimir Putin a mers la Mariupol ca să admire „ruinele oraşului şi mormintele”.

“Criminalul revine întotdeauna la locul crimei. Cel care a ucis mii de familii din Mariupol a venit să admire ruinele şi mormintele. Cinism şi lipsă a remuşcărilor”, a transmis Podoliak.

Preşedintele rus Vladimir Putin a efectuat, sâmbătă, o vizită în Crimeea, după care, conform Kremlinului, a mers cu elicopterul la Mariupol, apoi a făcut turul orașului cu o mașină. El a vorbit cu locuitorii districtului Nevsky şi a vizitat un apartament la invitaţia unei familii care locuieşte acolo.

„Șeful statului a examinat, de asemenea, linia de coastă din Mariupol, în zona clubului de iahturi, clădirea teatrului, locuri memorabile ale orașului”, a precizat agenția Interfax, citând serviciul de presă al Kremlinului. Presa rusă a relatat că Putin s-a întâlnit, de asemenea, cu mai mulți comandanți militari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vizita lui Putin în Crimeea

Vizita a avut loc după ce Vladimir Putin s-a deplasat sâmbătă în Crimeea într-o vizită neanunțată pentru a marca cea de-a noua aniversare a anexării peninsulei de către Rusia de la Ucraina și la doar două zile după ce Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele liderului rus.

Vladimir Putin

Sursa: Captura video/ aljazeera.com

Mariupol, care a căzut în mâinile Rusiei în luna mai după una dintre cele mai lungi și sângeroase bătălii din război, a fost prima victorie majoră a Rusiei după ce nu a reușit să cucerească Kievul și s-a concentrat asupra sud-estului Ucrainei.

Organizația pentru Securitate și Cooperare și Europa (OSCE) a spus că bombardarea de către Rusia a unei maternități din Mariupol a fost o crimă de război.