UBS se oferă să cumpere Credit Suisse pentru un miliard de dolari, în mijlocul crizelor bancare. Acordul ar putea fi semnat în această seară

UBS se oferă să cumpere Credit Suisse pentru un miliard de dolari, în mijlocul crizelor bancare. Acordul ar putea fi semnat în această seară Sursa foto: Arhiva EvZ

UBS Group AG s-a oferit să cumpere Credit Suisse pentru până la un miliard de dolari, iar guvernul elvețian intenționează să schimbe legile țării pentru a ocoli votul acționarilor privind tranzacția.

UBS a făcut o ofertă de a achiziționa Credit Suisse pentru până la un miliard de dolari, iar autorităţile elvețiene plănuiesc să modifice legislația ţării pentru a ocoli votul acționarilor privind tranzacția. Acordul propus de acțiuni între cele mai mari două bănci din Elveția este de așteptat să fie semnat duminică seara, a informat Financial Times.

Oferta de achiziție vine într-o perioadă de instabilitate și incertitudine pentru Credit Suisse

Banca se confruntă cu o criză de încredere în urma prăbușirii recente a Silicon Valley Bank și Signature Bank. Fiind una dintre cele mai importante bănci la nivel global care a fost prinsă în criză, Credit Suisse a fost sub presiunea autorităților de reglementare și a autorităților pentru a găsi rapid o soluție.

Oferta de la UBS este de așteptat să aibă ca rezultat schimbări semnificative pentru ambele bănci. UBS a făcut o ofertă duminică dimineață de a achiziționa Credit Suisse pentru 0,25 franci elvețieni (0,27 dolari) per acțiune. Aceasta reprezintă mult sub preţul de închidere al Credit Suisse de 1,86 franci elveţieni de vineri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oferta include, de asemenea, o condiție asupra unei „modificări negative semnificative ”, care ar anula tranzacția în cazul în care marjele sale de risc de neplată a creditelor Credit Suisse cresc cu 100 de puncte de bază sau mai mult, după cum a raportat Financial Times.

UBS urmăreşte să obţină o garanție împotriva riscurilor implicate de la guvernul elvețian

UBS examinează preluarea Credit Suisse, urmărind ca guvernul elvețian să ofere o garanție împotriva riscurilor implicate, au declarat sâmbătă pentru Reuters două persoane care cunosc această problemă.

Sunt voci care au spus că termenii actuali sunt inechitabili pentru Credit Suisse şi acţionarii săi. A existat un contact limitat între cei doi creditori, iar termenii au fost puternic influenţaţi de Banca Naţională a Elveţiei şi de autoritatea de reglementare Finma, au spus persoanele respective. Rezerva Federală a SUA şi-a dat acordul pentru ca tranzacţia să avanseze, au adăugat aceştia.

Credit Suisse a refuzat să comenteze, iar UBS Group și guvernul elvețian nu au răspuns imediat solicitării de comentarii a Reuters.