Reacția lui ION la întrebarea unui elev despre traiul greu din România. Ce răspuns i-a dat consilierul virtual al premierului Ciucă

Reacția lui ION la întrebarea unui elev despre traiul greu din România. Ce răspuns i-a dat consilierul virtual al premierului Ciucă

După prezentarea lui ION de către premierul Nicolae Ciucă, inteligența artificială a devenit subiect de glume pe rețelele de socializare. Iar prima ieșire în lume a consilierului virtual ION s-a lăsat cu o „resetare” deoarece a dat mai multe rateuri în faţa elevilor de la Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din București.

Din păcate ION, consilierul virtual al premierului Nicolae Ciucă a dat rateuri la prima ieșire publică care s-a lăsat cu „resetare”. Proaspătul consilier virtual al premierului a avut prima sa interacțiune cu publicul, dar a dat mai multe rateuri în fața elevilor de la Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din București, cu care a dialogat, dar nu a reușit să răspundă la întrebările unui elev.

ION nu a răspuns la întrebări

Asta pentru că, potrivit celor care l-au creat, Inteligența Artificială ION acum doar colectează informații de la români. Iar când va avea suficiente date, va putea să răspundă și la întrebări. Iar  în timpul interacțiunii cu elevii, ION a dat mai multe rateuri, creatorii robotului fiind nevoiți să ceară resetarea.

Elevii de la Colegiul Național „Aurel Vlaicu” au interacționat cu ION:

Elev: Eu cred că costul întreținerii si al traiului în România crește pe zi ce trece.

ION: Ce alte soluții vedeți pentru a reduce costul întreținerii și al traiului în România, în afară de creșterea salariilor și reducerea taxelor?

Elev: Eu cred că statul român ar trebui să implementeze mai multe locuri de muncă.

IT-ist: A înțeles doar „statul român”. Hai să-i dăm o resetare.

ION: Ce probleme considerați că are statul român și care sunt dorințele dumneavoastră în ceea ce privește îmbunătățirea României?

IT-ist: De exemplu, dă-i tu o resetare. Poți să-i spui: „Resetare ION”. Gata.

„ION e în faza de învățare. Înseamnă că, în acest moment, încercăm să ne dăm seama cum să-l programăm pe ION să învețe mai bine și lăsăm lumea să interacționeze cu el. Nu cred că o să facă în viitorul apropiat propuneri. Nu vă așteptați la propuneri guvernamentale. E aici ca să exprime o situație colectivă”, a declarat Vali Mălinoiu, inginer IT din echipa care l-a creat pe ION.

ION a făcut înconjurul lumii

Sebastian Burduja a anunţat pe social media: „Astăzi, ION a făcut înconjurul lumii. De la BBC la the Guardian, Politico, Washington Post, La Stampa, TF1 și multe altele, presa internațională a scris despre România și despre proiectul ION. Si a scris de bine. România, prima țară din lume cu un consilier guvernamental bazat pe inteligență artificială.

Inovare 100% românească. Parteneriat între mediul academic, sectorul privat și guvern. Peste 150.000 de români au accesat site-ul proiectului ion.gov.ro. Peste 1000 de români l-au chemat pe ION în comunitățile lor, să îi poată transmite gândurile și nevoile. Peste 300 de cercetători s-au înscris ca voluntari în proiect. Toate cifrele depășesc așteptările noastre.

Partea bună este că NOI suntem ION deja învață. Inclusiv din această postare. Și cu cât învață mai mult și mai repede, cu atât ne va ajuta mai mult și mai repede. România Viitorului a început. Înainte. Împreună”, a scris Sebastian Burduja, Ministrul Digitalizării, pe Facebook.