Prognoza meteo, 14 martie. Temperaturi ridicate în toată țara. Maxima va ajunge până la 20 de grade

Prognoza meteo, 14 martie. Temperaturi ridicate în toată țara. Maxima va ajunge până la 20 de grade Vremea. Sursă Dreamstime

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 14 martie. Valorile termice vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade în majoritatea zonelor din țară.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 14 martie. Vremea se va încălzi în majoritatea zonelor din țară. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre finalul nopţii în regiunile vestice unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu rafale de peste 70...80 km/h în zona înaltă, local şi temporar în est, nord-est şi vest, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar în restul ţării va sufla slab şi moderat. Maximele vor fi între 11 şi 20 de grade, iar minimele între -2 şi 9 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali spre -8 grade. Ceața își va face simțită prezența, iar presiunea atmosferică va fi în scădere.

Vremea în Capitală

Meteorologii anunță vreme călduroasă și în Capitală. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 15...17 grade, iar cea minimă de 1...2 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre -2 grade.

Sursa foto: arhiva EVZ

Vremea la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârşitul nopţii în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, unde cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va avea rafale de peste 70...80 km/h la altitudini mari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prognoza meteo pentru finalul lunii martie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo și pentru următoarele două săptămâni, intervalul 13-26 martie. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte. Temperaturile se vor schimba semnificativ de la o zi la altă în zona Banatului în prima săptămână din interval.

Valorile termice din cea de-a două săptămână se vor situa în jurul valorii de 16 grade Celsius pe timpul zilei, iar pe timpul nopții mediile se vor încadra între 3 și 5 grade Celsius. Minimele perioade vor scădea în zilele de 17 și 18 martie, iar mercurul din termometre va coborî până la -2 grade Celsius. Vor fi precipitații pe 15 și 16 martie, cu o probabilitate în creștere și în ultima decadă.