Militarii Flotei Mării Negre a Rusiei refuză să lupte în războiul din Ucraina. Invocă nerespectarea contractului semnat

Militarii Flotei Mării Negre a Rusiei refuză să lupte în războiul din Ucraina. Invocă nerespectarea contractului semnat

Războiul din Ucraina este criticat de foarte mulți ruși, chiar și de militari, care refuză acum să lupte în conflict. Aceasta este și situația mai multor militari ai Flotei Mării Negre a Rusiei, care și-au înaintat demisia.

Aceștia, 20 la număr, au invocat nerespectarea termenilor contractuali, însă comandatul le-a respins tuturor cererea și i-a privat de permisii. Militarii fac parte din Brigada 126 de apărare costieră a Flotei Mării Negre.

Aceasta este staționată într-unul dintre bastioanele armatei ruse, în regiunea Herson și a vrut să plece de acolo încă din luna decembrie 2022.

Militarii ruși refuză să lupte în război

Unul dintre militarii brigăzii a explicat că cei mai mulți sunt sătui de tot ceea ce se întâmplă în jurul lor, însă, ca să poți avea pace și liniște trebuie să fii rănit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ca să te odihnești trebuie să fii rănit și să mergi la spital. Nu există alte opțiuni”, a spus acesta. La scurt timp după înaintarea demisiilor, brigada a fost vizitată de comandanți care „nu au fost văzuți la ochi luni întregi”. Comandamentul militar nu le-a acceptat demisiile și i-a privat de permisii.

De asemenea, au început să fie aspru percheziționați. S-a început și examinarea coletelor pe care le primesc din diverse părți sau de la familie, și cel mai probabil au fost confiscate chiar și alimente, dar și alcool. „Ei spun că alcoolul le-a format ulcere în cap din cauza cărora gândurile rele ajung acolo”, a povestit un ofițer contractual.

Aceasta a adăugat că membrii brigăzii de apărare a coastei au refuzat să lupte „din motive de conștiință”.

Potrivit acestuia, atunci când războiul a început în Ucraina cu toții au fost făcuți să creadă că vor elibera populația de naziști, însă, într-un final, s-a dovedit că ucrainenii nu își doreau acest lucru, iar totul a fost o minciună. Atunci au început să își pună semne de întrebare tot mai mulți și să aibă îndoieli cu privire la acțiunile lor.

Nu este primul refuz al militarilor în acest sens. Periodic, soldați ruși refuză să lupte din cauza lipsei de pregătire, de provizii sau de armament necesar. Comandanții militari îi trimit pe cei care refuză în beciuri special amenajate, unde sunt bătuți și torturați, potrivit The Moscow Times.