Ce a făcut Joe Biden, înainte de vizita secretă la Kiev

Ce a făcut Joe Biden, înainte de vizita secretă la Kiev Sursa foto: Administratia Prezidentiala

Președintele Joe Biden a făcut luni o călătorie secretă în capitala asediată a Ucrainei, după un drum de o oră cu trenul de la granița Poloniei, pentru a demonstra atașamentul administrației sale în fața invaziei Rusiei în Ucraina.

Vizita la Kiev a fost făcută în secret din motive de securitate, Biden plecând din Washington intempestif după ce el și soția sa au luat cina  la un restaurant sâmbătă seara, relatează The New York Times.

Joe Biden avusese în programul public planul de a ajunge la Varșovia marți dimineață, pentru o vizită de două zile, dar oficialii au negat în mod repetat că ar fi existat alte intenii pe care le-ar fi putut anunța, referitoare la o călătorie în Ucraina.

Într-adevăr, Casa Albă a emis duminică seara un program public pentru ziua de luni, în care îl arată pe președinte încă la Washington, urmând să pleace în acea seară la Varșovia, când, de fapt, președintele american era deja la jumătateatea distanței de capitala Poloniei, se arată în aceeași publicație.

Ne puteți urmări și pe Google News

Joe Biden, vizită surpriză la Kiev

Vizita surpriză lui Joe Biden a avut loc cu doar o zi înainte de un discurs programat al președintelui Vladimir V. Putin, marți, în care liderul de la Kremlin este așteptat să vorbească despre efortulurile țării sale și despre faptul că ofensiva de primăvară în Ucraina este deja în desfășurare. Joe Biden era programat să se întâlnească cu președintele Polonez Andrzej Duda marți dimineață și să susțină un discurs în același timp cu discursul lui  Vladimir Putin Putin.