Nicolae Ciucă cere mandat pentru negocierea ministerelor cu PSD. Mesajul pe care îl transmite PNL

Nicolae Ciucă cere mandat pentru negocierea ministerelor cu PSD. Mesajul pe care îl transmite PNL Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

Nicolae Ciucă le cere colegilor din PNL să concentreze cu precădere asupra obiectivelor guvernării şi mai puţin pe strategiile politice ale altor partide. Surse politice susțin că Ciucă ar fi solicitat mandat, din partea conducerii PNL, pentru a discuta cu PSD cea mai bună soluție viitoarea structură politică. Astfel, el dorește o susținere clară și fără echivoc pentru a putea negocia, cu PSD, împărțirea ministerelor după rotativa guvernamentală din luna mai.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, crede că rezultatele bune de la guvernare ar putea ajuta partidul să obțină un scor bun la alegerile de anul viitor. El le-a recomandat colegilor din PNL să se concentreze pe soluțiile guvernării și mai puțin pe strategiile politie ale adversarilor.

În acest context, Nicolae Ciucă a solicitat conducerii PNL, mai exact Biroului Executiv, un mandat pentru a discuta cu PSD cea mai bună soluţie pentru arhitectura politică a perioadei următoare. În luna mai urmează să aibă loc rotativa la guvernare, iar Marcel Ciolacu ar urma să preia funcția de premier. Or, acest lucru îi nemulțumește pe liberali care consideră că au dus tot greul guvernării, în vreme ce social-democrații își vor asuma reușitele.

Nicolae Ciucă vrea susținerea partidului pentru a negocia foarte clar și fără echivoc împărțirea ministerelor după ce PSD va prelua funcția de prim-ministru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şeful Executivului a mai afirmat că perspectivele economice pentru 2023 nu arată atât de îngrijorător precum arătau prognozele de anul trecut, iar prioritatea PNL la guvernare rămâne creşterea economică bazată pe investiţii şi absorbţia fondurilor prin PNRR.

Ciucă cere liberalilor să se concentreze pe guvernare

Conform unor surse PNL, Nicolae Ciucă le-ar fi transmis colegilor din conducere că este nevoie de o organizare impecabilă pentru următoarea perioadă. Premierul le-a atras atenția colegilor de partid că perspectivele economice pentru 2023 sunt mai bune decât estimările de anul trecut.

Iar prioritatea PNL la guvernare trebuie să rămână creșterea economică bazată pe investiţii şi absorbţia fondurilor prin PNRR. Aceasta, cu atât mai mult cu cât există temeri că PNRR ar putea fi suspendat din cauza lipsei unor reforme asumate în fața Comisiei Europene.

Preşedintele PNL le-ar mai fi cerut liberalilor să se concentreze pe guvernare și mai puțin pe strategiile politice ale altor partide. El susține că cei care au atacat guvernarea PNL, în ultimele luni, au pierdut puncte electroale.

„Cine a generat instabilitate politică, a pierdut procente”, a spus şeful Executivului, potrivit surselor citate.