Fostul internațional Gică Popescu a reacționat după cutremurele din Turcia. ”Un popor care îmi este atât de drag”

Fostul internațional Gică Popescu a reacționat după cutremurele din Turcia. ”Un popor care îmi este atât de drag” Sursa: Arhiva EVZ

Gică Popescu a jucat pentru mai mulți ani la Galatasaray Istanbul, unde a reușit performanțe sportive greu de egalat chiar și de superstarurile din ziua de azi.

Acum, fostul internațional român a reacționat după ce a văzut violența cutremurelor care au avut loc în Turcia, unde au murit mai multe mii de persoane.

”Încă nu-mi revin din şocul provocat de tragedia din Turcia. A fost pentru mulţi ani casa mea şi mă doare teribil să văd prin ce drama trece un popor care îmi este atât de drag. Toată iubirea şi compasiunea mea merg către voi”, a scris Popescu pe Facebook.

Mesajul a fost scris și în limba turcă pentru a fi citit mai ușor de fanii fostului căpitan al echipei naționale a României, pe care îi mai are în Turcia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până acum, autoritățile turce au anunțat că peste 5.000 de persoane și-au pierdut viața în urma cutremurelor produse acum două zile.

A jucat patru ani în Turcia

Gică Popescu a jucat timp de patru ani în Turcia, unde a reușit să câștige cam tot ce se putea câștiga, în materii de competiții sportive.

Fostul internațional român a jucat pentru Galatasaray, echipă cu care a obținut trei titluri de campion (1998, 1999, 2000), două Cupe ale Turciei (1999, 2000), Cupa UEFA (2000), Supercupa Europei (2000).

După ce a jucat o vreme la FC Barcelona unde a fost căpitanul echipei, Popescu s-a transferat la Galatasaray Istanbul, echipă unde juca prietenul său cel mai bun, Gică Hagi.

Galatasaray a fost un triumf

Transferul a avut loc în anul 1997, în total, Popescu fiind titular în 109 meciuri, în care a înscris cinci goluri.

”Galatasaray a însemnat și triumf, și emoție, și pasiunea incredibilă a fanilor, dar și dovada că o echipă din Turcia poate urca la cel mai înalt nivel în Europa. Nici până azi, o echipă turcească n-a mai cucerit vreun trofeu european. Sentimental, Istanbulul înseamnă cu atât mai mult, cu cât acolo s-au născut cei doi copii ai mei, Maria și Nicolas. Am fost antrenat la Barca și la Galata de patru antrenori uriași: Johann Cruyff, Bobby Robson – pe care îl avusesem și la PSV Eindhoven – Fatih Terim, Mircea Lucescu. Barcelona – Galatasaray”, a scris Gică Popescu, pe Facebook.