De luna viitoare, Wizz Air suspendă cinci rute spre și dinspre aeroporturile din București, Cluj Napoca, Iași și Sibiu

De luna viitoare, Wizz Air suspendă cinci rute spre și dinspre aeroporturile din București, Cluj Napoca, Iași și SibiuWizz Air. Sursa foto: EVZ

Compania Wizz Air va suspenda mai multe rute începând din a doua jumătate a lunii martie.

Wizz Air va suspenda în a doua jumătate a lunii martie 2023 cinci rute spre și dinspre aeroporturile din București, Cluj Napoca, Iași și Sibiu.

Ruta București – Ancona, inaugurată de compania low-cost în 3 ianuarie 2023, va fi suspendată în perioada 22 martie – 30 octombrie 2023.

O altă rută spre și dinspre București pe care compania o va suspenda este cea spre și dinspre aeroportul din Rimini (Italia). Ea va fi reluată în data de 2 noiembrie 2023. Pe perioada verii va fi suspendată și ruta Sibiu – Madrid, operată în prezent de compania low-cost cu o frecvență de două zboruri pe săptămână. Compania Wizz Air a mai anunțat că nu va opera această rută în perioada 24 martie – 30 octombrie 2023.

Și zborul Iași – Bari ar urma să fie oprit pe perioada verii, dar va fi reluat la 1 noiembrie 2023. Ruta Cluj Napoca – Perugia, inaugurată în 18 decembrie 2022, va fi suspendată de la jumătatea lunii mai 2023, potrivit Boardingpass.

Wizz Air a închis o bază aeriană din România

În urmă cu câteva săptămâni, Wizz Air a mai anunțat că va închide baza aeriană din Bacău. „În data de 10 ianuarie 2023, compania aeriană își va închide baza din Bacău și va beneficia de ocazia de dezvoltare relocându-și capacitatea către alte rute cu o cerere mai ridicată.

Aeronavă Wizz Air

Sursa: Wizz Air

Wizz Air va continua să opereze o serie de rute din Bacău, incluzând rutele către Londra Luton și Milano Malpensa. Angajaților afectați de la baza din Bacău le vor fi oferite oportunități în alte zone ale rețelei Wizz Air”, au informat reprezentanții companiei.

Pasagerii care trebuiau să zboare după data de 1 februarie urmează să primească banii înapoi. „Wizz Air confirmă că rutele din Bacău către Bruxelles Charleroi, Memmingen, Bologna, Catania, Roma Fiumicino, Roma Ciampino, Torino și Liverpool vor fi întrerupte după 1 februarie, în urma anunțului companiei aeriene privind închiderea bazei sale.

Toate zborurile vor fi operate în mod normal până la 1 februarie, iar apoi, zborurile afectate vor fi reprogramate, pasagerii având opțiunea de a rezerva gratuit un alt bilet, de a primi 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului. Rutele din Bacău către Londra Luton și Milano Malpensa vor fi operate în continuare normal”, au declarat reprezentanții Wizz Air.

Ne puteți urmări și pe Google News