Scandări rasiste pe stadionul de la Sfântu Gheorghe. Meciul a fost oprit definitiv

Scandări rasiste pe stadionul de la Sfântu Gheorghe. Meciul a fost oprit definitiv

Fără precedent în fotbalul românesc, meciul dintre Sepi Sfântu Gheorghe și FC Univesitatea Craiova a fost oprit definitiv, în minutul 25, din cauza scandărilor rasiste care au fost strigate de spectatori.

Arbitrul Andrei Chivulete a oprit meciul în minutul 24, pentru o perioadă de zece minute și i-a trimis pe jucătorii celor două echipe la vestiare. Motivul l-a reprezentat scandările rasiste și xenofobe care erau scandate de cei aflați în tribunele arenei de la Sfântu Gheorghe.

Înainte a a lua decizia de a opri meciul, arbitrul de centru l-a rugat pe crainicul stadionului să facă un apel la cei prezenți, și să adopte un comportament civilizat pe un teren de sport.

Mesajul lansat de mai multe ori, de la megafoanele amplasate pe stadion, a fost ”Nu rasismului și xenofobiei”.

Ne puteți urmări și pe Google News

La revenire, scandările au continuat, drept pentru care meciul a fost oprit definitiv de către arbitrul Chivulete.

Situația va fi discutată de comisiile de specialitate de la Federația Română de Fotbal, care va lua o decizie în legătură cu acest meci, și dacă rezultatul se va decide la masa verde.

Suporterii lui FCU Craiova au început primii

Cei aflați la fața locului ne-au relatat faptul că cei care au strigat primii mesaje cu caracter xenofob au fost suporterii de la FCU Craiova. Aceștia au strigat mesaje jignitoare la adresa populației de etnie maghiară, care trăiește în zona Sfântu Gheorghe, și care nu pot fi acceptate niciunde în România.

La aceste scandări de provocare, susținătorii lui Sepsi au strigat și ei, fapt ce a condus la un dialog al celor două galerii, plin cu mesaje xenofobe și rasiste, atât la adresa românilor, cât și la adresa maghiarilor.

Antrenorul celor de la Sepsi Sfîntu Gheorghe, italianul Cristiano Bergodi a precizat că regretă incidentele.

”Nu am cuvinte. Îmi pare rău. Unde mergem, avem întotdeauna probleme cu suporterii, și în tur s-a întâmplat cu U Cluj. E o situație neplăcută, dar ce pot face eu? Îmi pare rău că se întâmplă asta. Vom face un antrenament acum, pentru a încheia această zi”, a spus Cristiano Bergodi, antrenor Sepsi OSK.