Oamenii cuplului Firea-Pandele, numiți la conducerea BTT. Detalii interesante din declarațile de avere

Oamenii cuplului Firea-Pandele, numiți la conducerea BTT. Detalii interesante din declarațile de avere Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

Un fost angajat al televiziunii patronată de Consiliul Local Voluntari (primărie condusă de Florentin Pandele) și un consilier PSD șomer sunt noii administratori ai companiei Biroul de Turism pentru Tineret (BTT), patronată de Ministerul Familiei condus de Gabriela Firea. Gabriela Firea i-a ales să administreze activitatea companiei de stat Biroul de Turism pentru Tineret, deși nu au nici o experiență în gestionarea afacerilor din turism. În schimb, ambii atrag atenția prin averile declarate.

George Alexandru Ciubotaru, fost prezentator de la Metropola TV, televiziunea orașului Voluntari, condus de Florentin Pandele și un consilier local PSD din Sectorul 4, George Adrian Turmac, au fost desemnați de Gabriela Firea la conducerea BTT SA. Compania, cunoscută sub numele Biroul de Turism pentru Tineret, a preluat patrimoniul fostului UTC, și se află în subordinea Ministerului Familiei.

BTT se află în subordinea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Gabriela Firea, soția lui Florentin Pandele. De altfel, Firea și-a făcut un obicei, încă de pe vremea când conducerea Primăria Generală, să promoveze angajați sau colaboratori ai lui Florentin Pandele de la Primăria Voluntari.

Despre George Alexandru Ciubotaru se știe că a lucrat la televiziunea lui Florentin Pandele și a fost promovat de Gabriela Firea pe un post de consilier în ministerul pe care îl conduce. În trecut, el a mai lucrat și la companiile din subordinea Primăriei Generale, din mandatul Gabrielei Firea. În ultima declarație de avere, din iunie 2022, depusă la Ministerul Familiei, George Alexandru Ciubotaru susține că deține 13 terenuri, cu o suprafață totală de peste 40.000 de metri pătrați. Acestea sunt amplasate atât în București, cât și în localitatea Nuci, din Ilfov. Pe lângă acestea mai deține și un apartament în Capitală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Veniturile sale, la nivelul lunii iunie, proveneau de la Publivol Creativ SA (firma care deține Metropola TV), în valoare de 47.604 lei, de la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, unde a lucrat ca inspector de specialitate (11.492 lei) și de la Compania Municipală Consolidări SA unde a activat ca specialist relații publice (6.221 lei). O altă sumă, 17.396 lei a provenit din drepturi de autor.

Consilierul local fără loc de muncă

Cel de-al doilea administrator numit la BTT SA este George Adrian Turmac, un consilier local PSD care activează în Consiliul Local Sector 4. Conform ultimei declarații de avere, din iunie 2022, el este proprietarul a două terenuri intravilane din Snagov, primite ca donație, precum și a două apartamente în București.

Turmac mai deține două autoturisme, un Opel și un Mini. În anul 2022 a încasat 59.112,69 lei din vânzarea unui apartament, iar în conturi bancare mai deține sume în euro și lei, estimate la 220.000 de lei. Din declarația sa de avere nu rezultă că ar lucra pe undeva, veniturile sale provenind din donații, chirii, dar și din indemnizația de consilier local (77.757 lei).

George Adrian Turmaca primit o donație de 200.000 de lei primită de la Nicolae Turmac, altele de la Lenuș Dora Turmac, în valoare de 16.089 lei. Soția sa, în schimb, Aura Cristina Turmac, lucrează la DGAS Ilfov. Cei doi încasează bani din chirii, 25.136 lei, dar și din indemnzația de creștere a copilului de  102.000 lei, de la Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București, după cum relatează Replica de Constanta.