Acuzații de violență la adresa polițiștilor francezi. Un cameraman a fost lovit fără milă, deși era căzut la pământ Video

Acuzații de violență la adresa polițiștilor francezi. Un cameraman a fost lovit fără milă, deși era căzut la pământ Video Sursa. Twitter

Este anchetă în cadrul Poliției din Paris după ce un cameraman care filma un protest a fost lovit de un om al legii și a rămas fără un testicul. Tânărul a depus o plângere penală.

Un cameraman spaniol de 26 de ani, care filma un protest desfășurat joi la Paris împotriva reformei pensiilor, a fost grav rănit după ce a fost bătut de un polițist. Potrivit avocatei sale, tânărul a fost lovit cu un baston după ce a fost trântit la pământ. A fost dus de urgență la spital, iar medici au fost nevoiți să îi extirpe un testicul care se necrozase, relatează AFP.

Plângere penală

Tânăul a depus plângere penală împotriva agenților de poliție pe care îi acuză de violență nejustificată. „A fost o lovitură atât de puternică, încât a trebuit să-i fie extirpat un testicul. A fost un gest extrem de violent şi gratuit, la limita sadismului. El este încă în stare de şoc şi se întreabă tot timpul de ce a fost lovit. Nu reprezenta niciun pericol“, a decarat avocata tânărului, Lucie Simon.

Ea spune că faptele pentru care a depus plângere în numele clientului ei sunt penale. „Nu suntem în situaţia de legitimă apărare sau în stare de necesitate. În imaginile pe care le avem se vede clar că a fost lovit când era la pământ. În plus, clientul meu nu a fost arestat ulterior, fapt care dovedește că nu a fost considerat un pericol“, a mai spus Lucie Simon.

Ne puteți urmări și pe Google News

În imaginile care circulă pe reţelele sociale se poate vedea un poliţist care loveşte cu un baston un bărbat trântit pe spate la pământ, care ţine o cameră de filmat într-o mână. Imediat după lovitură, polițistul pleacă fără a-l încătușa pe bărbat.

Anchetă internă

Reprezentanții Poliției din Paris au anunțat că a fost începută o anchetă internă în acest caz. „Incidentul a avut loc într-un context de violenţă extremă, ca parte a unei manevre a poliţiei în vederea arestării. Am început o anchetă pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs acest incident“, a declarat pentru AFP, Laurent Nuñez, șeful Poliției din Paris.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a transmis că este alături de tânărul rănit. „A fost o intervenţie destul de grea pentru poliţişti, Mulți dintre ei au fost atacați. Când te uiţi la imagini, inevitabil ai îndoieli şi nimic nu justifică un astfel de tratament“, a declarat Olivier Veran.

Protestul de joi, la care au participat 80.000 de persoane, s-a soldat cu incidente violente între manifestanți și forțele ordine. Protestatarii au aruncat cu pietre, iar polițiștii au folosit gaze lacrimogene, potrivit news.ro.