Incendiu la un spital din Constanța. Zece persoane au fugit de urgență din calea flăcărilor

Incendiu la un spital din Constanța. Zece persoane au fugit de urgență din calea flăcărilor Sursa foto: INQUAM_Photos

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă la cel mai mare spital privat din Constanța. Flăcările s-au extins imediat pe o suprafață de 100 metri pătrați.

Mai multe echipaje de pompieri au intervenit la locul incendiului, iar planul roșu de intervenție a fost activat. Alarma s-a dat în jurul orei 1 noaptea. Flăcările mari au cuprins fațada unității medicale private, OCH Ovidiu, pe o suprafață de 100 de metri pătrați.

Zece persoane s-au autoevacuat din spital

„La față locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere, o autoscară și o autospecială de descarcerare. Automat a plecat și ambulanța SMURD, însoțită la scurt timp de două ambulanțe tip SAJ. Ulterior, au fost redirecționate și alte resurse din subunitățile de intervenție”, a declarat Mihai Georgescu, colonel ISU Dobrogea.

În urma incendiului, nimeni nu a fost rănit, iar din primele cercetări s-a constatat că totul ar fi pornit de la un scurtcircuit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zece persoane s-au autoevacuat, însă doar din rândul cadrelor medicale, nu și din rândul pacienților. Pompierii au verificat ulterior spitalul de două ori, pentru a se asigura că nimeni nu a fost rănit, informează știrileprotv.ro.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Cel mai mare incendiu la un spital din Constanța a avut loc în anul 2021, când șapte persoane și-au pierdut viața în urma incidentului petrecut la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase.

Avem 7 decedați, urmează să se facă identificarea acestora și să sperăm că nu va crește numărul de decedați. Cred că a fost o informație eronată. Din câte știu, nu toți decedații au fost găsiți pe paturi. Nu toți decedații erau arși, cred că unii au murit intoxicați cu fum”, a spus atunci Viorel Teliceanu, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Câteva luni mai târziu au fost identificate și cauzele. S-a precizat că spitalul era într-o clădire foarte veche, din 1938, iar ultimul aviz PSI a fost emis pentru perioada 1999-2007.

De asemenea, instalația electrică a fost suprasolicitată, după ce a fost extinsă fără un proiect tehnic în plină perioadă pandemică și, de asemenea, senzorii de fum și temperatură nu au funcționat.