Povestea naufragiatului care a supraviețuit trei săptămâni pe mare doar cu o sticlă de ketchup

Povestea naufragiatului care a supraviețuit trei săptămâni pe mare doar cu o sticlă de ketchup Sursă Pixabay

Un locuitor din Dominica, o țară din Caraibe, a naufragiat pe mare și a reușit să supraviețuiască doar cu o sticlă de ketchup, potrivit autorității navale a acestei țări.

Bărbatul, pe numele său Elvis Francois, în vârstă de 47 de ani, a fost găsit de autorități după ce a naufragiat pe mare timp de 24 de zile. El a scris cuvântul „ajutor” pe nava sa, pentru a putea fi mai ușor de găsit. Se afla la aproximativ 220 de kilometri nord-vest de Puerto Bolivar, în departamentul nordic La Guajira.

Un bărbat a supraviețuit pe mare doar cu o sticlă de ketchup

Nu aveam nimic de mâncare, doar o sticlă de ketchup, usturoi pudră şi nişte Maggi (cuburi de bulion). Am amestecat totul cu apă pentru a supravieţui timp de circa 24 de zile”, a povestit bărbatul, care și-a amintit cum a fost găsit de autorități.

„Pe 15 ianuarie, am văzut trecând un avion. Aveam o oglindă şi am început să trimit semnale cu reflexia soarelui, iar când l-am văzut trecând de două ori, am înţeles că mă văzuseră”.

Ne puteți urmări și pe Google News

O navă comercială a marinei columbiene a fost cea care l-a adus înapoi la mal pe bărbat. Acesta a fost dus în larg în luna decembrie, când repara un velier în faţa unui port din Saint Martin, o insulă din nord-estul Caraibelor. Vântul l-a purtat în depărtare și, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, nu a mai putut face nimic.

„Neavând cunoştinţe de navigaţie, era pierdut şi dezorientat pe mare, iar eforturile sale de a manevra nava şi echipamentele aflate la bord au fost inutile”, a adăugat marina într-un comunicat.

Bărbatul a făcut tot posibilul pentru a fi salvat și a încercat să sune autoritățile, însă fără succes, deoarece nu a reușit să prindă semnal la telefon.

24 de zile pe mare

Bărbatul a mărturisit apoi că i-a fost foarte greu să stea izolat pentru 24 de zile, dar nu și-a pierdut speranța și s-a gândit mereu la familia lui. „Nu puteam face altceva decât să stau şi să aştept 24 de zile departe de uscat, fără să vorbesc cu nimeni, fără să ştiu ce să fac sau unde mă aflu. A fost greu, în unele momente mi-am pierdut speranţa, m-am gândit la familia mea”, potrivit știripesurse.ro.