Și-a pus ștreangul de gât din disperare! De ce a murit, de fapt, unul dintre bogații din România

Și-a pus ștreangul de gât din disperare! De ce a murit, de fapt, unul dintre bogații din România

Unul dintre cei mai bogați oameni ai României a ales să își pună capăt zilelor în urmă cu aproape șase ani și deși a fost găsit de soția sa imediat după ce a încercat să se spânzure, medicii nu au putut să mai facă nimic pentru el.

Vasile Turcu, un cunoscut om de afaceri și fostul acționar al echipei de fotbal Dinamo București, a încercat să se sinucidă în subsolul casei în care locuia, însă a fost găsit imediat de soția sa care a încercat să-l salveze. Bărbatul a murit pe data de 9 martie 2017, la o săptămână după ce s-a spânzurat. Avea 62 de ani.

Detaliile morții lui Vasile Turcu

După decesul acestuia, au ieșit la iveală mai multe detalii despre circumstanțele morții sale. Surse apropiate anchetei au declarat atunci pentru Evenimentul zilei, că totul s-a petrecut pe 1 martie, iar bărbatul era măcinat de mai multe probleme, care l-au făcut să-și pună capăt zilelor.

Totul s-a petrecut în subsolul casei, acolo unde afaceristul avea amenajată o sală de sport. S-ar fi legat cu un cordon de halat de un spalier din lemn, folosit pentru gimnastică. Apoi, s-ar fi urcat cu picioarele pe trepte, la un nivel de la care să nu poată atinge plafonul, s-a întors cu spatele la peretele pe care este amplasat spalierul și s-a lăsat în ștreang. Vasile Turcu ar fi căutat un punct de sprijin cu picioarele, ceea ce ar fi făcut ca el să fie, încă, în viață atunci când l-a găsit soția lui, Elena.

Ne puteți urmări și pe Google News

Femeia a strigat menajera să-i aducă un cuțit, a tăiat ștreangul și a sunat urgent la 112. Medicii sosiți la fața locului au descoperit doar atunci că bărbatul a încercat să se spânzure, după ce Elena Turcu a strigat la dispecer doar că soțul ei nu poate să respire.

I s-au aplicat de îndată manevrele de resuscitare, iar între timp a mai sosit altă ambulanță, de terapie intensivă, de tip C1, o unitate mobilă de reanimare și terapie intensivă, cu medic și asistent.

Afaceristul a intrat în comă și a murit o săptămână mai târziu

Afaceristul a suferit fracturi ale coastelor în urma manevrelor de resuscitare, care nu i-au afectat sănătatea. Personalul medical nu a mai avut ce să facă, însă, în cazul strangulării. „E la fel cum era Shumacher. Nu i s-a mai oxigenat creierul și este în comă de tip Glasgow”, au explicat atunci surse medicale.

În vârstă de 62 de ani, Vasile Turcu era patronul grupului Romconstruct, care a obţinut mai multe contracte cu statul, printre care cele pentru renovarea clădirii Operei Naţionale din Bucureşti, a Muzeului Naţional de Istorie a Românilor şi a Arcului de Triumf.