Doliu în fotbal. Un fotbalist legendar s-a stins din viață la doar 40 de ani. „Condoleanțe familiei”

Doliu în fotbal. Un fotbalist legendar s-a stins din viață la doar 40 de ani. „Condoleanțe familiei”

Un fost fotbalist s-a stins din viață la doar 40 de ani și a lăsat în urma sa o carieră impresionantă. În ultima lună, fotbalul i-a mai pierdut pe Sinija Mihajlovici și pe legenda Pele.

Modeste Mbami, fostul mijlocaș al lui Paris Saint-Germain și Olympique Marseille, s-a stins din viață la doar 40 de ani după ce a suferit un infarct. Sinija Mihajlovici și Pele au fost alte legende ale fotbalului care au murit în ultima perioadă.

Fostul jucător avea 38 de meciuri la echipa națională a Camerunului, pentru care a și marcat de trei ori, două reușite în Cupa Africii pe Națiuni. În anul 2000, a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Sydney alături de naționala Camerunului și a înscris golul decisiv în sferturile de finală împotriva Braziliei.

El a ales să plece în 2016, de la Le Havre, din liga a doua franceză. Acesta a făcut istorie și în Columbia la Millonarios, în Arabia Saudită la Al-Fateh și Al-Ittihad sau în China la DL Aerbin și CC Yatai. Cu toate astea, Mbami s-a făcut remarcat cu adevărat la PSG și Olympique Marseille. Mijlocașul a jucat trei ani pe Parc des Princes și a fost coleg cu Ronaldinho.

A evoluat pentru parizieni în 83 de meciuri și a câștigat două trofee: Cupa Franței în 2004 și 2006. În 2006, Modeste Mbami a semnat cu Olympique Marseille pentru cinci milioane de euro. Au urmat alte 77 de meciuri în Ligue One și un gol marcat.

Mesaj emoționant în memoria fostului fotbalist

După ce a aflat tragica veste, PSG a transmis un mesaj emoționat pentru familia fostului jucător. „Paris Saint-Germain a aflat cu profundă tristețe moartea fostului nostru jucător Modeste M’Bami. Clubul transmite sincere condoleanțe familiei și celor dragi”, a fost postarea de pe pagina oficială de Facebook.

Nici Olympique Marseille nu l-a uitat pe fostul fotbalist: „Olympique Marseille a aflat cu profundă tristețe de moartea bruscă a lui Modeste Mbami. Toate gândurile noastre sunt la familia sa și cei dragi ai fostului nostru Olympian”.

El a fost găsit fără suflare la Le Havre, locul unde se stabilise încă din 2000, potrivit Fanatik.

Ne puteți urmări și pe Google News