5 secrete de frumusețe pentru o piele de porțelan ca a femeilor japoneze. Ingredientul care elimină imperfecțiunile cauzate de acnee

5 secrete de frumusețe pentru o piele de porțelan ca a femeilor japoneze. Ingredientul care elimină imperfecțiunile cauzate de acnee Sursa: aimsindia.com

Pielea femeilor japoneze este un punct de referință pentru dedicare și îngrijire. În cinci trucuri simple și accesibile, poți încorpora în rutina ta de înfrumusețare secretele cu care femeile din Japonia întârzie îmbătrânirea și previn și tratează ridurile și liniile fine, precum și obținerea acelui efect de piele de porțelan.

Descoperiți secretul ritualurilor japoneze de îngrijire a pielii, bazate pe beneficiile disciplinelor orientale care cultivă pacea interioară pentru frumusețea exterioară.

1. Ceai verde sau alb

Ceaiul nu este consumat doar ca o alternativă sănătoasă la băuturile carbogazoase sau la sucuri. Este, de asemenea, un ingredient cu proprietăți cosmetice deosebite. Aplicați ceaiul verde infuzat pe față cu un tampon de bumbac sau un disc reutilizabil, lăsați-l să acționeze câteva minute și clătiți-vă apoi fața. Acest lucru va ajuta la prevenirea ridurilor și a liniilor de expresie.

Și, apropo de ceaiuri, știți deja că ceaiul alb este cunoscut ca ceaiul „împăratului” sau „al frumuseții", pentru că toate legendele îl asociază cu îngrijirea pielii și cu prelungirea tinereții.

Ne puteți urmări și pe Google News

2. Vitamina C și apă de orez

Femeile japoneze preferă să folosească tonice naturale după o curățare profundă. Le preferă pe toate cele cu un conținut ridicat de vitamina C. În acest fel, ele profită de proprietățile sale antioxidante pentru a crește producția de colagen, ceea ce ajută la prevenirea îmbătrânirii și a apariției ridurilor.

Cu toate acestea, vechiul tonic japonez prin excelență este apa de orez. Timp de peste o mie de ani, în perioada Heian, femeilor japoneze li se permitea să își lase părul să crească până la pământ, ca simbol al feminității, al puterii și al sănătății.

Făcând baie cu apă de orez, femeile japoneze obțineau un aspect sănătos și integru pentru pletele lor nesfârșite. Gheișele au început să aplice apă de orez ca produs de prepieptănare.

În curând au descoperit efectul benefic al acestui tonic pentru piele, iar astăzi, cele mai renumite firme încorporează această bază în unele dintre produsele lor.

3. Masajul facial

Masajul facial pare a fi o invenție a acestui secol. Dar este cu siguranță un alt truc de frumusețe japonez pentru a menține aspectul de tinerețe al pielii.

Prin stimularea circulației la nivelul feței, se produce o ameliorare imediată a tensiunii, iar fața își recapătă prospețimea și un sentiment de odihnă.

Deși utilizarea kobido pare să dateze din secolul al XV-lea, aceasta a devenit în scurt timp terapia preferată a împărăteselor japoneze. Folosit inițial ca terapie cu efecte analgezice, a fost folosit ulterior ca tratament de înfrumusețare pentru a oferi efecte de întinerire și a reduce imperfecțiunile pielii.

3. Masajul facial

Masajul facial pare a fi o invenție a acestui secol. Dar este cu siguranță un alt truc de frumusețe japonez pentru a menține aspectul de tinerețe al pielii. Prin stimularea circulației la nivelul feței, se produce o ameliorare imediată a tensiunii, iar fața își recapătă prospețimea și un sentiment de odihnă.

Deși utilizarea kobido pare să dateze din secolul al XV-lea, aceasta a devenit în scurt timp terapia preferată a împărăteselor japoneze. Folosit inițial ca terapie cu efecte analgezice, a fost folosit ulterior ca tratament de înfrumusețare pentru a oferi efecte de întinerire și a reduce imperfecțiunile pielii.

În prezent, kobido este unul dintre cele mai solicitate tratamente și cele mai recomandate de către influencerii și celebritățile de pe rețele și a devenit cunoscut în întreaga lume drept „liftingul japonez fără operație".

4. Mâncare sănătoasă și puțin soare

Obiceiurile alimentare fac parte din starea de bine a populației japoneze, care se remarcă printr-o rată scăzută a obezității în comparație cu țările cu o dietă mai occidentală. Este, de asemenea, una dintre cheile de frumusețe ale femeilor japoneze pentru a-și menține sănătatea pielii.

Nu este nici o dietă complicată: este suficient să mâncați o dietă echilibrată, care să includă pește, leguminoase și legume. Bineînțeles, trebuie să fie însoțită de o bună hidratare prin consumul unor cantități mari de apă și ceai. Mai multe studii confirmă faptul că băutul multor lichide favorizează starea bună și sănătatea pielii.

5. Nu vă spălați prea mult pe față

Cu cât mai mult cu atât mai bine nu funcționează în frumusețea facială japoneză. Utilizarea excesivă a apei sau a produselor poate duce la uscăciune și la alte efecte adverse asupra pielii.

Trebuie să ai o rutină de frumusețe adecvată, fără excese. Acest truc de frumusețe presupune utilizarea unor produse de îngrijire a pielii care nu implică o utilizare excesivă - câteva minute pe față dimineața și înainte de culcare sunt suficiente. Rutinele japoneze includ de obicei protecție solară, produse de curățare, seruri, tonice și hidratante, potrivit El Espanol.