Elena Udrea, un nou mesaj din închisoare: Toată tristețea din lume se adună aici

Elena Udrea, un nou mesaj din închisoare: Toată tristețea din lume se adună aici Sursa: Facebook/ Elena Udrea

Fostul ministru al Turismului a transmis un nou mesaj în penitenciar și spune că perioada petrecută după gratii de femeile care au copii este una cumplită. Elena Udrea critică din nou sistemul din România și susține că fiecare mamă a încălcat sau ar încălca legea pentru copilul ei.

Elena Udrea spune că perioada sărbătorilor a fost una extrem de grea atât pentru ea, cât și pentru celelalte femei din penitenciar, care au copii. „Perioada sărbătorilor de iarna este cea mai grea din an în penitenciar, mai ales într-unul de femei în care cele mai multe sunt mame. Pare că toată tristețea din lume se adună aici. Convorbirile telefonice pe care le-am ascultat fără să vreau sub geamul camerei mele, ca și vizitele pe care femeile le-au primit în aceste zile s-au terminat în lacrimi.

Durerea mare nu este pentru tine. Ca adult îți poti gestiona mai ușor sau mai greu emoțiile. Mai greu este pentru copiii care își roagă mamele să vina acasă. Sunt femei care au câte patru. șase sau chiar zece copii și sunt aici pentru că au furat că să le dea de mâncare.

Copiii au rămas cu bunici neajutorați ori cu tați complet depășiți de situație, cei mai multi dintre având deja destinele frânte. Probabil că și ei vor ajunge să încalce legea, așa cum arată cercetarea sociologică facută în SUA cu privire la copiii ai căror mame sunt în pușcărie“, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Critici la adresa sistemului

Fostul ministru a criticat din nou sistemul din România și spune că este convinsă că majoritatea femeilor care vor fi eliberate, vor recidiva și se vor întoarce în pușcărie.

„În penitenciarele din România nu se întâmplă nimic care să ducă la reabilitarea acestor femei. După ce ies de aici sunt lăsate de izbeliște de stat. Nimeni nu le angajează tocmai pentru că au trecut prin închisoare. Deci vor sfârși prin a recidiva ca să poată să își întrețină copiii.

La întrebarea stupidă pe care tot am auzit-o: De ce a furat dacă știa că are copiii care vor suferi?, o sa dau două răspunsuri. Unu: Aproape toate mamele au încălcat legea pentru copiii lor. Doi: Să ridice piatra cine crede că nu a încălcat legea niciodată sau că în anumite condiții nu ar face acest lucru.

Vă spun acum cu întârziere să aveți un an 2023 în care să vă fie bine, să fiți buni și să faceți bine!“, a mai scris Elena Udrea pe Facebook.

Șase ani de închisoare

Elena Udrea a fost condamnată anul trecut la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, iar în prezent se află încarcerată pe Penitenciarul Târgșor.

Ea trebuie să plătească 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean.