Vladimir Putin primește o lovitură grea de Crăciun. Rusia a pierdut un important comandant militar

Vladimir Putin primește o lovitură grea de Crăciun. Rusia a pierdut un important comandant militar Sursa: Fanatik.ro

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a suferit o pierdere grea chiar în ziua de Crăciun. Un important comandant militar rus a murit. El a condus trupele terestre ale Forțelor Armate Ruse și a asigurat, totodată, relația NATO. Pentru regimul de la Moscova este o pierdere ireparabilă, în contextul războiului din Ucraina.

Un fost general de armată, comandant șef al trupelor terestre ale Forțelor Armate Ruse, Aleksei Maslov, a murit, duminică, la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut de o sursă din cadrul serviciului de presă al concernului „UralVagonZavod”, în cadrul căruia își desfășura activitatea.

„Conducerea concernului «UralVagonZavod» anunţă cu profund regret că, astăzi (duminică, 25 decembrie – n. red.), la ora 08:20 (ora locală), la Spitalul Clinic Militar Principal «N. N. Burdenko», la vârsta de 70 de ani, a încetat din viaţa Aleksei Fedorovici Maslov” - a declarat sursa citată.

Potrivit reprezentanților „UralVagonZavod”, fostul general Maslov a traversat o cale glorioasă în rândurile forțelor armate. El a avansat de la comandant de pluton la comandant șef al trupelor terestre. Ulterior a fost numit reprezentant militar șef al Federației Ruse pe lângă NATO.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În ultimii ani, lucrând ca reprezentant special al «UralVagonZavod» pentru cooperarea tehnico-militară, Aleksei Fedorovici a rămas fidel cauzei și Patriei până în ultima zi, contribuția sa la dezvoltarea și activitatea concernului «UralVagonZavod» fiind greu de estimat”, a subliniat sursa citată.

Fostul comandant al forțelor terestre ale armatei ruse, Aleksei Maslov, a fost considerat un susținător al cooperării cu Alianța Nord-Atlantică. După ce a demisionat din funcția de comandant, el a condus delegația rusă la NATO.

Sursa foto. Twitter

Vladimir Putin acuză occidentul că vrea divizarea Rusiei

În acest context, Vladimir Putin a anunțat că este dispus să negocieze cu toate părţile implicate în războiul din Ucraina. El a precizat că oficialii de la Kiev şi susţinătorii săi occidentali au refuzat să ia parte la discuţii.

„Suntem gata să negociem cu toţi cei implicaţi în vederea unor soluţii acceptabile, dar asta depinde de ei - nu noi suntem aceia care refuză să negocieze, ei sunt”, a declarat Vladimir Putin.

Dictatorul de la Kremlin a afirmat că Rusia acţionează în „direcţia cea bună” în Ucraina deoarece Occidentul, condus de SUA, încearcă să divizeze Rusia.

„Cred că acţionăm în direcţia cea bună, ne apărăm interesele naţionale, interesele cetăţenilor noştri, ale poporului nostru. Şi nu avem altă variantă decât să ne protejăm cetăţenii. Totul pleacă de la politica adversarilor noştri geopolitici, care caută să divizeze Rusia, Rusia istorică”, a afirmat Putin într-un interviu la televiziunea de stat Rossia 1.