Maxi Jazz, solistul trupei Faithless, a murit în somn: „Un tip adorabil, care a plecat prea devreme. În sfârşit, poţi dormi puţin Max”

Maxi Jazz, solistul trupei Faithless, a murit în somn: „Un tip adorabil, care a plecat prea devreme. În sfârşit, poţi dormi puţin Max”Sursa foto: Arhiva EVZ

Maxi Jazz, solistul trupei britanice Faithless, a murit la vârsta de 65 de ani. Formaţia Crystal Palace va ieşi pe teren la meciul cu Fulham în acordurile unei melodii cântate de el.

Maxi Jazz, solistul trupei britanice Faithless, a murit la vârsta de 65 de ani. Muzicianul şi DJ-ul, al cărui nume real era Maxwell Fraser, a fost un membru de bază al grupului, care este cel mai bine cunoscut pentru hit-ul Insomnia.

Fosta colegă de trupă, Sister Bliss, a spus că a murit „liniştit, în somn” în casa sa din sudul Londrei vineri seară.

Faithless erau cunoscuţi pentru single-uri precum, We Come 1, care a ajuns în primele trei locuri în topuri în 2001 şi hit-ul Insomnia, care a ajuns pe locul al treilea în 1996.

Trupa de reggae UB40, care a făcut un turneu cu Jazz în 2017, i-a adus un omagiu solistului cu o referire la single-ul Insomnia: „Un tip adorabil, care a plecat prea devreme, dar în sfârşit Maxi poţi dormi puţin”, scrie  relatează BBC.

Într-o declaraţie distribuită pe Instagramul lui Jazz şi semnată de foştii săi colegi de trupă se arată: „A fost un om care ne-a schimbat viaţa în atât de multe feluri. A dat semnificaţia şi mesajul potrivit muzicii noastre. A fost, de asemenea, un om drăguţ, cu timp pentru toată lumea şi cu o înţelepciune profundă şi accesibilă. A fost o onoare şi, desigur, o adevărată plăcere să lucrăm cu el. A fost un textier strălucit, un DJ, un budist, o prezenţă magnifică pe scenă, iubitor de maşini, vorbitor nesfârşit, persoană frumoasă, reper moral şi geniu.”

Maxi Jazz

Sursa: Wikipedia

Cine a fost Maxi Jazz

Născut în Brixton, Jazz a condus şi o trupă numită Maxi Jazz & The E-Type Boys şi a cântat cu grupul Soul Food Cafe.

Faithless s-a format în 1995 şi au fost pionierii muzicii de dans. Trupa a fost cap de afiş la undele dintre cele mai mari festivaluri din lume, inclusiv Glastonbury, în 2002.

Trupa s-a despărţit în 2011, dar a revenit pentru a lansa un nou album de studio aproape un deceniu mai târziu, în timpul pandemiei de Covid. Cu toate acestea, nu li s-a alăturat Maxi Jazz, care formase o altă trupă, Maxi Jazz & The E-Type Boys.

Jazz a fost un mare fan al Crystal Palace FC, devenind director asociat al clubului de fotbal în 2012.

Clubul din Premier League a spus că „muzicianul legendar” era un obişnuit la Selhurst Park, iar echipa va ieşi pe teren pe o melodie a trupei Faithless, la meciul cu Fulham, de Boxing Day, în semn de omagiu adus regretatului cântăreţ.

Ne puteți urmări și pe Google News