Avioanele militare turcești care au rămas blocate în Ucraina au ajuns acasă

Avioanele militare turcești care au rămas blocate în Ucraina au ajuns acasă Sursa: Arhiva EVZ

Două avioane militare turcești care au rămas blocate în Ucraina de când Rusia a invadat țara est-europeană au ajuns, în sfârșit, acasă.

Cele două avioane A400M au aterizat pe Aeroportul Internațional Boryspil din Kiev cu câteva ore înainte de invazia Rusiei de la sfârșitul lunii februarie. De la sfârșitul lunii martie, Turcia lucra cu Rusia și Ucraina pentru a aduce acasă avioanele - care erau blocate pe aeroport.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale al Turciei, avioanele au fost mai întâi trimise în Ucraina pentru a oferi ajutor umanitar și pentru a evacua orice cetățean turc din țară. Fotografiile și videoclipurile postate pe Twitter de Ministerul Apărării Naționale din Turcia arată că avioanele au aterizat, în cele din urmă, în țara lor de origine.

Blocarea avioanelor

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, avioanele au sosit marți pe Aeroportul Internațional Kayseri Erkilet. Ministerul Apărării Naționale a declarat că ambele aeronave au ajuns în siguranță la destinația lor finală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Echipajele avioanelor au rămas blocate în Ucraina. Întoarcerea echipajelor acasă a făcut ca familiile acestora să fie foarte fericiți, potrivit Ministerului Apărării Naționale. Într-un discurs ținut la sosirea avioanelor în Turcia, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a felicitat echipajele pentru răbdare și eroism, potrivit Business Insider.