Sfatul președintelui Xi Jinping pentru Vladimir Putin, trimis prin intermediul lui Dmitri Medvedev: „Să se controleze”

Sfatul președintelui Xi Jinping pentru Vladimir Putin, trimis prin intermediul lui Dmitri Medvedev: „Să se controleze” Sursa: https://www.themoscowtimes.com/

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei și președintele partidului Rusia Unită, Dmitri Medvedev, s-a întâlnit la Beijing cu liderul Chinei Xi Jinping, miercuri, 21 decembrie. 

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev s-a întâlnit miercuri cu liderul chinez Xi Jinping într-o vizită neanunțată la Beijing, unde a transmis mesajul președintelui Vladimir Putin în care a salutat cooperarea „fără precedent”. În timpul conversației, un semnal clar a fost trimis la Moscova, scrie agenția de stat chineză Xinhua.

Medvedev a declarat că această călătorie a fost una „foarte utilă”, fără a intra în prea multe detalii. Se știe doar despre cele trei subiecte importante care au fost discutate în timpul întâlnirii:

- cooperarea Moscovei cu Partidul Comunist Chinez,

Ne puteți urmări și pe Google News

- cooperarea economică și industrială,

- războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Preşedintele chinez Xi Jinping ar fi cerut conducerii ruse să se „controleze”

Presa chineză a relatat că, în timpul conversației cu Dmitri Medvedev, preşedintele chinez Xi Jinping a cerut conducerii ruse să se „controleze”. Liderul RPC a mai subliniat că Moscova ar trebui să rezolve problemele de securitate prin diplomație.

Anterior, Beijingul l-a atenționat pe dictatorul rus Vladimir Putin atunci când a amenințat că va folosi arme nucleare. După acest avertisment, autoritățile ruse au abandonat retorica nucleară, dar recent au reluat-o din nou.  China consideră această retorică cu privire la armele nucleare este inacceptabilă.

Cu privire la vizita de miercuri, Medvedev i-a transmis liderului chinez un mesaj secret din partea lui Vladimir Putin. Acesta rezumându-se să declare că „discuțiile au fost destul de utile”.

Ce i-a transmis liderul de la Kremlin lui Xi Jinping

Agenția de presă TASS a spus că mesajul lui Putin „a remarcat nivelul fără precedent al dialogului politic ruso-chinez și al cooperării practice și și-a exprimat încrederea în dezvoltarea continuă a legăturilor interstatale și interpartide”.

Xi și Medvedev „au remarcat convergența largă a abordărilor Moscovei și Beijingului cu privire la cele mai presante probleme ale lumii și au abordat coordonarea strategică a politicii externe”, a adăugat agenția de presă.

Medvedev, în vârstă de 57 de ani, a devenit una dintre vocile cele mai zgomotoase pro-război ale Rusiei de când trupele ruse au invadat Ucraina în februarie, scrie themoscowtimes.com.