Ce pensie încasează Florin Piersic. Actorul a avut o carieră de 66 de ani

Ce pensie încasează Florin Piersic. Actorul a avut o carieră de 66 de ani Florin Piersic. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Florin Piersic și-a petrecut aproape toaă viața pe scenă. El a avut carieră care s-a întins pe parcursul a 66 de ani. Actorul în vârstă de 86 de ani primește o pensie pe măsura prestațiilor sale.

Florin Piersic a interpretat diferite roluri de-a lungul carierei sale. A început cu figuri importante din istorie și a ajusn să joace chiar și roluri mai dramatice. După o carieră de 66 de ani, actorul trebuie să își primească răsplata. Actorul are o pensie de doar 2.000 de lei lunar. Totuți, Florin Piersic mai primește și o indemnizație lunară din partea Uniunii Teatrale din România. Este vorba de un venit de 2.700 de lei.

Celebrul actor și-a lansat de curând o carte intitulată  „Viața este o poveste…”. Aceasta cuprinde 250 de pagini. Florin Piersic a mărturisit, printre altele, că întotdeauna și-a dorit să joace rolul unui cowboy, iar rolul din „Haiducii lui Șaptecai” l-a făcut să fie cunoscut în lumea cinematografiei românești. Actorul a și dezvăluit de ce și-a dorit atât de mult un astfel de rol.

De ce a vrut Florin Piersic să joace un rol de cowboy

„De călărit, călăream. Nu mă întrecea nimeni dintre actorii noștri, în afară de Colea Răutu sau Ernest Maftei. Aveam capul făcut baniță numai la gândul că aș putea juca un cowboy autohton, într-un film adevărat. Revăzând cele trei file, am zis de data asta cu voce tare: haiduc trebuie să joc! Trebuie să-mi cadă mie în brațe un viteaz din ăsta! Nu e cowboy, dar e tot ceva asemnător, doar că e român de-al meu”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dan Negru a fost invitat la lansarea cărții lui Florin Piersic. Prezentatorul de televiziune de la Kanal D a avut numai cuvinte de laudă la adresa cunoscutului actor. Negru a spus că se bucură că Piersic se află nu numai pe micile ecrane, ci și în multe biblioteci din România. „Mă bucur că mai tânărul meu prieten Florin e și în biblioteci de azi, nu doar pe ecrane. Știu cât de mult s-a implicat în carte, vorbeam uneori noaptea târziu la telefon si îmi spunea ca stă si scrie până spre dimineața”, a declarat Dan Negru, informează RomâniaTV.