Prognoza meteo, 4 decembrie. Vreme călduroasă pentru această perioadă a anului. La munte va ninge

Prognoza meteo, 4 decembrie. Vreme călduroasă pentru această perioadă a anului. La munte va ningeSursa foto Arhiva EVZ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru 4 decembrie 2022. Temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade, dar vor apărea și precipitațiile.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru 4 decembrie 2022. Valorile termice se vor menține peste normele caracteristice perioadei în regiunile intracarpatice și în jurul acestora în celelalte zone. Nebulozitatea va fi persistentă în sudul, estul și parțial în centrul țării, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros. Precipitațiile își vor face simțită prezența în sud-sud-vest, cu o probabilitate mai mare seara și noaptea. Va ninge în zonele montane.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, cu rafale în general de 55...65 km/h, dar pe alocuri și la cote mai reduse în nordul Moldovei, Dobrogea, Transilvania și în Carpații de Curbură.

Maximele vor fi între 2 și 10 grade, iar minimele între -3 și 7 grade. Ceața și poleiul își vor face simțită prezența în mai multe zone din țară.

Vremea în Capitală

Vremea va fi închisă. Astfel, vor fi condiții de burniță pe parcursul zilei și de ploaie slabă noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Maxima va fi 5 grade, iar minima de 2 grade.

Foto: commons.wikimedia.org

Vremea la munte

La munte vor fi precipitații și ninsori. Cu totul izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, cu rafale în general de 55...65 km/h, dar pe alocuri și la cote mai reduse și în Carpații de Curbură. Regimul termic va fi comparabil cu cel din intervalul precedent. Meteorologii anunță și ceață.

Vreme schimbătoare în decembrie

Meteorologii au mai anunțat că luna decembrie vine cu vreme schimbătoare. Vor fi ninsori, dar și temperaturi de peste 15 - 20 de grade Celsius.

„Luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o multitudine de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen ce se produce cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei; ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni şi mai rar, lapoviţă şi ploaie. O influenţă deosebită asupra ţării noastre încep să aibă din această lună, dorsala anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei şi, într-o oarecare măsură, ciclonii mediteraneeni. Temperatura aerului marchează o scădere, în medie, cu 4 - 6 grade Celsius, faţă de ultima lună de toamnă”, se arată în caracterizarea climatică a lunii decembrie, întocmită de Secţia de Climatologie a ANM .

Ne puteți urmări și pe Google News