5 moduri de a-ți crește imunitatea în acest sezon rece

5 moduri de a-ți crește imunitatea în acest sezon rece Sursa foto: Adobe Stock

Pe măsură ce vremea începe să se răcească și simțim primele semne ale sezonului de iarnă, este timpul să începem să ne pregătim pentru următoarele luni reci. Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este să ne stimulăm imunitatea. De la a dormi suficient până la a mânca alimente sănătoase sau administrarea unor suplimente alimentare benefice pentru organism, vei reuși să îți crești imunitatea în acest sezon rece. Suplimentează-ți dieta

Suplimentarea dietei cu suplimente alimentare poate fi o modalitate utilă de a-ți stimula imunitatea. 

Prin adăugarea de vitamine, minerale și alte substanțe nutritive în rutina zilnică, poți contribui la creșterea rezistenței sistemului imunitar și la combaterea infecțiilor.

Există mai multe tipuri de suplimente alimentare pentru organism care s-au dovedit a îmbunătăți funcția imunitară, cum ar fi vitamina C, vitamina D3, probioticele naturale și fibrele prebiotice. Aceste suplimente pot ajuta la reducerea simptomelor răcelii sau gripei prin combaterea infecției și reglarea răspunsului inflamator al organismului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Consumă multe fructe și legume proaspete

Citrice precum portocale, grapefruit, mandarine, lămâi, lime, pepene, varză de Bruxelles, varză kale, frunze verzi precum spanac, fasole verde, mazăre, roșii, ardei gras, contribuie la întărirea sistemului imunitar prin promovarea sănătății digestive. Limitează consumul de alimente procesate, fast-food, gustări nesănătoase. Acestea oferă puține valori nutritive în afară de zahăr care slăbește apărarea organismului împotriva infecțiilor. 

Asigură un aport suplimentar de proteine pentru întărirea organismului

Proteinele sunt esențiale pentru organism, mai ales în timpul sezonului rece. Nu numai că furnizează nutrienți esențiali, cum ar fi colagenul, colesterolul și mineralele, dar proteinele ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar. Acest aport suplimentar de proteine poate ajuta la combaterea virușilor și bacteriilor comune, menținându-te sănătos pe tot parcursul lunilor de iarnă. 

Consumă alimente care includ proteine animale sau vegetale. Încearcă să combini diferite tipuri de proteine într-o singură masă pentru a obține cele mai multe beneficii de la toate. Adaugă mai multe leguminoase (fasole, mazăre) și nuci în dieta ta. Aceste alimente sunt bogate în acizi grași nesaturați, care pot susține sănătatea inimii și pot îmbunătăți funcția imunitară în general. 

Ia suplimente care conțin atât proteine animale, cât și vegetale, zilnic sau la nevoie. Acest lucru asigură o cantitate adecvată din toți aminoacizii necesari pentru o sănătate optimă. Suplimentele naturale cu colagen lichid pentru sanatatea organismului sunt esențiale pentru sănătatea pielii, creșterea părului, funcționarea articulațiilor și multe altele. De fapt, colagenul este atât de important încât deficiența poate duce la o serie de probleme - inclusiv la o imunitate slabă.

Gestionează stresul provocat de schimbarea anotimpului

Stresul este unul dintre cei mai mari factori care contribuie la sănătatea și imunitatea precare. Atunci când ești stresat, corpul răspunde prin eliberarea de cortizol, care poate afecta răspunsul la insulină, poate cauza creșterea în greutate și crește inflamația. Pentru a rămâne sănătos și a-ți întări sistemul imunitar pentru a te proteja de gripă și alte infecții respiratorii în această iarnă, consumă cât mai multe ceaiuri cu puternice efecte antioxidante. Încearcă să bei zilnic ceai verde ecologic cu matcha pentru a-ți detoxifia organismul și a-ți oferi un boost de energie în fiecare zi. 

Odihnește-te din belșug 

Cu cât dormi mai mult, cu atât sistemul imunitar va fi capabil să lupte împotriva răcelii și gripei. Perioadele lungi de privare de somn sunt cunoscute pentru că provoacă oboseală, dureri de cap, iritabilitate și o stare generală de rău. Acest lucru este valabil mai ales în timpul lunilor de iarnă, când oamenii trebuie să se confrunte cu orele de zi mai scurte și cu vremea mai rece. Odihna suficientă este una dintre cele mai bune modalități de a-ți îmbunătăți sănătatea și bunăstarea generală în timpul iernii. Un somn bun este esențial pentru a lupta împotriva gripei, dar este, de asemenea, crucial pentru sănătate. Asigură-te că dormi cel puțin șapte ore în fiecare noapte.

Nu există nicio îndoială că sezonul rece este dur pentru sănătatea noastră, atât din punct de vedere mental, cât și fizic. Cel mai bun mod de a depăși efectele nocive ale sezonului rece este să ai grijă de imunitatea ta integrând suplimentele alimentare, fructele și legumele, ceaiurile și proteinele în dieta zilnică.