Rețetă, plăcintă cu mere fragedă, de post. Un desert delicios și simplu
- Emma Cristescu
- 22 noiembrie 2022, 18:32
Tradiționala plăcintă cu mere și aluat fraged, de post, este un desert ideal pentru această perioadă a anului. Rețeta este foarte simplă, iar gospodinele nu au nevoie de ingrediente scumpe pentru a o prepara.
Postul Crăciunului a început, iar gospodinele pot prepara tradiționala plăcintă cu mere și aluat fraged, de post. Rețeta constă în umplutura de mere aromată cu scorțișoară și blatul de plăcintă. Acest desert dulce-acrișor va fi pe placul tuturor și este foarte simplu de făcut. Un secret este să alegi mere proaspete.
Pentru aluatul de plăcintă cu mere fragedă de post ai nevoie de următoarele ingrediente:
200ml apă 200ml ulei 6 linguri de zahăr o linguriță bicarbonat de sodiu o lingură oțet 500g făină
Pentru umplutura de plăcintă cu mere fragedă de post trebuie să folosești:
1,5kg de mere 4-5 linguri de zahăr 2 lingurițe scorțișoară
Rețetă, plăcintă cu mere fragedă de post
Pentru început, curăță merele de coajă și dă-le pe răzătoarea mare. Pune merele rase împreună cu cele 4 linguri de zahăr într-o cratiță cu fund dublu. Trebuie să le călești la foc mic. Pune peste merele călite scorțișoara și dă-le deoparte pentru a se răcori puțin. A venit momentul să amesteci apa cu uleiul și zahărul până când zahărul se va topi.
Dizolvă bicarbonatul de sodiu într-o lingură de oțet și adaugă-l peste amestecul de apă, ulei și zahăr; Adaugă puțin câte puțin făina până obții un aluat nelipicios și elastic. La început ajută-te de o spatulă de silicon sau o lingură pentru a încorpora. Când aluatul devine prea dens pentru a amesteca cu lingura, varsă-l pe blat și continuă să adaugi făină și să frămânți până capătă consistența necesară.
Pune prima foaie de plăcintă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau presărată cu puțină făină. Alege una de dimensiuni de aproximativ 30 x 40 cm. Adaugă merele călite și deasupra lor a doua foaie de aluat. Ultimul pas este să bagi plăcinta la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când aluatul este bine rumenit. Prăjitura ta este gata. Poftă bună ,potrivit paginidebucate.ro.