Armata ucraineană ar putea ajunge în Crimeea. Oficial de la Kiev: Este doar o chestiune de timp

Armata ucraineană ar putea ajunge în Crimeea. Oficial de la Kiev: Este doar o chestiune de timp Sursa foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Volodimir Havrilov, a declarat că trupele țării sale ar putea recuceri Crimeea până la finele lunii decembrie. Oficialul a mai spus și că negocierile de pace vor putea începe doar după retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei.

Oficialii de la Kiev sunt de părere că armata ucraineană ar putea ajunge până în Crimeea, la finele acestui an. Peninsula a fost anexată de Rusia în 2014, în urma unei ofensive rapide. De asemenea, Ucraina nu este dispusă să cedeze teritorii Rusiei, iar oficialii spun că amenințările nucleare  nu îi vor face să dea înapoi.

Chestiune de timp

Ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Volodimir Havrilov a declarat, într-un interviu pentru Sky News, că trupele țării sale ar purea recuceri Crimeea până la sfârșitul lunii decembrie. Totul depinde însă de situația politică de la Moscova.

„Este doar o chestiune de timp și, desigur, ne-am dori să o facem mai devreme decât mai târziu. Un eveniment neașteptat în Rusia, cum ar fi prăbușirea bruscă a regimului lui Putin, ar putea permite Ucrainei să recupereze Crimeea până la sfârșitul anului”, a declarat Havrilov.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a mai spus și că negocierile de pace cu Rusia vor avea loc doar după ce trupele de la Moscova se vor retrage din Ucraina, inclusiv din Crimeea.

Nu vor ceda

Oficialul a mai anunțat și că Ucraina nu va renunța să lupte pentru teritoriile sale, iar  războiul va continua și pe timpul iernii. Volodimir Gavrilov a spus și că amenințările nucleare repetate ale Rusiei nu vor opri contraofensiva ucraineană.

„O amenințate nucleară tactică nu ne va opri. Există o decizie în interiorul societății din Ucraina că mergem până la capăt. Nu contează ce fel de scenariu este pe masă. Oamenii au plătit cu mult sânge și au făcut multe eforturi pentru ceea ce am realizat deja.

Și toată lumea știe că orice întârziere sau conflict înghețat nu înseamnă decât continuarea acestui război împotriva existenței Ucrainei ca națiune. Eu cred însă că până la sfârșitul primăverii acest război se va termina“, a mai spus ministrul adjunct al Apărării, potrivit digi24.ro.