Revoltă în partidul lui Putin: „Nu ne spun nimic, aflăm multe din surse ucrainene și occidentale”

Revoltă în partidul lui Putin: „Nu ne spun nimic, aflăm multe din surse ucrainene și occidentale” Sursa foto: Kremlin

Ultimele înfrângeri de pe frontul din Ucraina, ce au culminat cu retragerea trupelor din Herson, a dus Rusia într-un impas. Apar tensiuni tot mai mari în jurul lui Vladimir Putin.

Ultimele înfrângeri ale Rusiei în Ucraina au dus la un val de critici venite din partea oficialilor ruși și a unor oameni importanți de afaceri. Ei sunt de părere că Rusia a pierdut deja războiul început în țara vecină și, prin urmare, nu mai vor să arate sprijin pentru „operațiunea specială” dusă acolo.

La fel de nemulțumiți de situația în care se află țara lor sunt și membrii partidului Rusia Unită a lui Putin. Potrivit informațiilor oferite de publicația Meduza, mai mulți oficiali au catalogat înfrângerile și retragerea din Herson ca un eșec răsunător al guvernului.

Înfrângerile din Ucraina nemulțumesc oficialii ruși

De aceeași părere sunt și persoanele din interiorul administrației președintelui rus. „Nu ne spun nimic, aflăm multe din surse ucrainene și occidentale. Se pare că facem în mod constant concesii și tot încercăm să ascundem asta”, a explicat un interlocutor anonim apropiat al guvernului rus.

Ne puteți urmări și pe Google News

În toată această situație, Vladimir Putin pare să-i fi însărcinat cu transmiterea veștilor proaste despre război pe oficialii săi. Aceeași atitudine a avut-o și în perioada pandemiei.

„Putin continuă să trăiască după vechea logică: acesta nu este un război, ci o operațiune specială, deciziile principale sunt luate de un cerc restrâns de profesioniști, în vreme ce președintele păstrează distanța”, a scris recent analista politică Tatiana Stanovaia.

Chiar și în discursurile și întâlnirile sale publice, Putin pare să nu fie preocupat de război. El a purtat discuții pe diferite teme precum stimularea investițiilor din regiune sau despre victimele din cel de-al Doilea Război Mondial, însă nu a scos o vorbă despre ce se întâmplă pe front.

Vina pentru un eșec nu va fi niciodată asumată de Putin

Potrivit analistului politic Dmitri Oreșkin, sistemul pe care se bazează Putin este unul clar. El va pune în seama oricui altcuiva eșecurile suferite de Rusia.

„Putin și sistemul politic al lui Putin este construit în așa fel încât toate înfrângerile sunt puse în seama altcuiva: inamici, trădători, o înjunghiere în spate, rusofobia globală – orice altceva. Așa că dacă el pierde undeva, în primul rând nu e adevărat, și, în al doilea rând, nu este el de vină”, a menționat acesta, potrivit ziare.com.