Cristiano Ronaldo nu mai este dorit la Manchester United. Clubul britanic îl dă în judecată

Cristiano Ronaldo nu mai este dorit la Manchester United. Clubul britanic îl dă în judecată Sursa foto: Arhiva EVZ

Manchester United îl dă în judecată pe Cristiano Ronaldo după interviul pe care jucătorul de fotbal l-a dat jurnalistului britanic Piers Morgan. Clubul britanic intenționează să se despartă de vedeta portugheză și i-ar fi transmis, deja, să nu mai revină la centrul de pregătire de la Carrington. Gruparea de pe Old Trafford a apelat la mai mulți avocați pentru a demara acțiunea în justiție.

Clubul de fotbal Manchester United a angajat o echipă de avocați care să se ocupe de acest proces. Șefii „diavolilor roșii” se folosesc de o clauză din contractul semnat de superstarul portughez pe care acesta ar fi încălcat-o. Gruparea fotbalistică din Marea Britanie a demarat procedurile legale pentru a renunța la serviciile lui Ronaldo, fără a-i plăti starului portughez niciun ban din cele 16 milioane de lire sterline pe care le-ar fi câștigat până la expirarea înțelegerii, în iunie 2023.

Conducerea clubului dorește să rezolve problema rapid, astfel că i-a transmis jucătorului să nu se mai întoarcă la centrul de pregătire al lui Manchester United de la Carrington, după Cupa Mondială.

Manchester United a emis, vineri, 18 noiembrie, un comunicat oficial, în care anunță că va lua măsurile corespunzătoare, ca urmare a interviului acordat de Cristiano Ronaldo în mass-media.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Manchester United a început în această dimineață să ia măsurile corespunzătoare, ca urmare a interviului acordat recent de Cristiano Ronaldo în mass-media. Nu vom face niciun comentariu până când nu vom ajunge la o concluzie finală”, se arată în comunicatul oficial al clubului de fotbal.

Interviul care a dus la ruptură

Într-un interviu acordat lui Piers Morgan pentru postul Talk TV, Ronaldo a declarat, între altele, că s-a simţit trădat la Manchester United. El a acuzat că proprietarilor nu le pasă de club și că tehnicianul Erik ten Hag nu îl respectă. Mai mult, a mai afirmat Ronaldo, oficialii clubului nu au arătat compasiune atunci când, în aprilie, i-a murit la naştere unul dintre gemeni.

„Manchester United m-a trădat. Am fost scos oaia neagră. Nu îl respect pe Ten Hag pentru că nici el nu mă respectă. Clubul a încercat să mă forţeze să plec. Nu doar managerul, dar şi alte persoane de la club. Mă simt trădat. Am simţit că unii oameni nu m-au vrut aici. Nu doar sezonul ăsta, şi anul trecut de asemenea”, a tunat Cristiano Ronaldo.

Interviul a fost difuzat în două părți, fiind promovat printr-o mulțime de clipuri teaser difuzate anterior.

Avocații lui Machester United susțin că Ronaldo, care se află acum cu naționala Portugaliei la Campionatul Mondial, a încălcat termenii contractului prin acuzațiile sale incendiare împotriva clubului, a familiei Glazer, a managerului Erik ten Hag și a colegilor săi, după cum relatează Daily Mail.