Cea mai toxică legumă din lume. Mulți români o consumă, mai ales în post, fără să cunoască riscurile

Cea mai toxică legumă din lume. Mulți români o consumă, mai ales în post, fără să cunoască riscurileSursa: arhiva EVZ

A început Postul Crăciunului, iar credincioșii sunt în goană după fructe și legume. Totuși, ei trebuie să aibă în vedere că una dintre legumele pe care ei o consumă, destul de des, este toxică.

Fructele și legumele ar trebui să facă parte din dieta noastră în mod constant. De asemenea, ele se află la mare căutare în această perioadă pentru că a început postul Crăciunului. În ciuda beneficiilor pe care le oferă pentru sănătatea organismului, unele dintre ele pot fi dăunătoare. Mai mult decât atât, multe persoane nu știu că una dintre legumele pe care le consumă, destul de dus, poate să fie toxică în anumite situații.

Cu toate că este o legumă bogată în fibre și mulți alți nutrienți, oamenii trebuie să aibă în vedere că medicii îndeamnă să fie consumată cu precauție. În plus, și specialiștii în nutriție recomandă că această legumă să fie consumată și gătită cu mare grijă pentru a nu întâmpina probleme mai târziu. De asemenea, și cantitatea pe care o consumi este foarte importantă.

Care este cea mai toxică legumă din lume

Țelina este leguma care nu lipsește din ciorbe și nu numai. Ea este recomandată pentru consum cu anumite restricții pentru că este o legumă toxică. În ciuda faptului că are multe beneficii pentru organism, puține persoane știu că poate deveni toxică în anumite circumstanțe. În plus, consumul acestei legume nu este recomandat pentru anumite persoane.

Țelina conține o mulțime de vitamine și minerale esențiale pentru oameni. Este vorba de vitaminele: A, C, K, B1, B2, B5, B6, magneziu, potasiu, fibre, acid folic, calciu si mangan. Totuși, este bine de știut că atunci când țelina este reîncălzită, ea devine toxică. Acest lucru se întâmplă din cauza conținutului de nitrați din țelină care sunt eliberați prin încălzire.

Ce boli provoacă consumul acestei legume

Mai mult decât atât, în cantități mari, nitrații pot crește riscurile de a te confrunta cu anumite boli. Este vorba de: cancer, hipertensiune, disfuncții ale sistemului circulator și ale glandelor tiroide, cefalee, urticarii, intoxicație și cianoza severă.

Așadar, este important de reținut, mai ales pentru persoanele care țin post în această perioadă, că nu este recomandată să pui țelină în ciorbe sau supe decât dacă consumi o singură dată din acel preparat. Totuși, o altă soluție ar fi să scoți țelina din mâncare atunci când vrei să o încălzești, notează KanalD.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News