Brazilia favorită la titlul mondial în Qatar. Pariorii mizează pe talentul lui Neymar și Vinicius Jr

Brazilia favorită la titlul mondial în Qatar. Pariorii mizează pe talentul lui Neymar și Vinicius Jr Sursa foto. Twitter

Echipa Braziliei este echipa favorite a pariorilor sportivi pentru câștigarea campionatului mondial de fotbal din Qatar. Un strudiu realizat la nivel global, la casele de pariuri, dau drept favorite echipa cariocas, pentru cea de-a șasea Cupă Mondială. Startul în noua ediție a Cupei Mondiale se va da pe 20 noiembrie și reuni cele mai importante forțe ale fotbalului din întreaga lume.

Echipa națională din Brazilia este cotată cu prima șansă la obținerea titlului mondial la fotbal, pus în joc în Qatar. Un sondaj realizat printre 135 de analiști de piață din întreaga lume, specializați în fotbal, dau ca sigură victoria fotbaliștilor sud-americani. De asemenea, la casele de pariuri, Brazilia este favorită pentru câștigarea competiției ce va începe pe 20 noiembrie.

Conform cercetării, aproape 50% dintre analiștii chestionați au spus că se așteaptă la o victorie a Braziliei. Alți 30% au fost împărțiți între Franța și Argentina. Iar Germania, Anglia și Belgia au obținut scoruri sub 10%.

„Brazilia are o șansă mare de data aceasta, datorită profunzimii și variației din atac, împreună cu experiența lui Casemiro și a lui Thiago Silva în spate", a declarat Garima Kapoor, economist la Elara Capital din Mumbai.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei care mizează pe Brazilia au în vedere talentul jucătorilor săi, precum Neymar și Vinicius Jr, care au avut începuturi bune în sezonul cluburilor. De asemenea, duo-ul de portari Alisson și Ederson, care au strălucit, cresc cota echipei cariocas.

„Atribuim o probabilitate de 17% Braziliei de a câștiga turneul, ceea ce se traduce printr-o cotă de 5-1”, a scris Peter Dixon, șeful departamentului de risc de țară EMEA la Fitch Solutions din Londra.

Sursa foto. Digisport

Șansele celorlalte echipe

Analistul a plasat Germania pe locul al doilea, ca favorită cu 11% (8-1) și Franța pe locul al treilea la 8% (11-1). Calculele sale diferă de cotele caselor de pariuri, care dau Anglia drept a treia favorită, față de șansele de 4% ale lui Dixon. De menționat că în cazul cotelor de la casele de pariuri, calculele se fac în funcție de sumele patriate, iar nu de probabilități.

Aproape 50% dintre răspunsurile la sondaj au venit din Europa, urmată de America de Nord și Asia cu aproximativ 15% fiecare. Predicțiile sud-americane au reprezentat puțin peste 10%, iar restul au fost din Africa, Australia sau Noua Zeelandă.

Sursa: arhiva EVZ

EA Sports mizează pe Argentina

EA Sports - creatorul francizei de jocuri FIFA, care a prezis corect câștigătorii precedentelor trei Cupe Mondiale anterioare prin simularea tuturor celor 64 de meciuri în jocul său - a mizat pe Argentina.

Echipa este neînvinsă din iulie 2019, când a pierdut în fața Braziliei și este pec ale să atingă recordul Italiei, echipa cu cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere din fotbalul internațional.

Pe de altă parte, dacă Franța ar păstra trofeul Mondial, în Qatar, ar fi prima echipă națională care ar reuși acest lucru după Brazilia în 1962.

Favoriții la Balonul de Aur și titlul de golgheter

O altă întrebare l-a vizat pe câștigătorul Balonului de Aur, acordat celui mai bun jucător al turneului.  Aproape jumătate dintre cei care au răspuns la sondaj au fost împărțiți între Lionel Messi și coechiperul său de la PSG, Neymar. Argentinianul a câștigat trofeul în urmă cu opt ani, în Brazilia. Un alt jucător de la PSG, Kylian Mbappe, a fost desemnat drept favorit la titlul de golgheter, cu cele mai multe goluri.

De menționat că Qatar a cheltuit aproximativ 220 de miliarde de dolari pentru găzduirea turneului final. Suma este de aproape cincisprezece ori mai mare decât cea cheltuită pentru al doilea cel mai scump turneu, conform Mediafax.