Clotilde Armand îi spune lui Nicușor Dan să suspende livrarea energiei termice în toate sediile PSD și PNL

Clotilde Armand îi spune lui Nicușor Dan să suspende livrarea energiei termice în toate sediile PSD și PNL Sursa: EVZ

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi oferă un sfat neobișnuit primarului general al Capitalei. Edilul îi cere lui Nicușor Dan să suspende livrarea de energie termică în sediile PSD și PNL din București.

Clotilde Armand a postat pe contul său personal de Facebook un mesaj care a surprins prin modul în care a fost formulat Primarul Sectorului 1 l-a sfătuit pe Nicușor Dan să nu mai fie de acord cu livrarea de energie termică în toate sediile PNL și PSD din Capitală.

„Primarul Capitalei ar trebui să suspende livrarea energiei termice în toate sediile PSD PNL din București și în toate vilele lor de protocol obținute de la RAAPPS până când M. Ciolacu pricepe că nu te joci cu sănătatea cetățenilor din Capitală”, a scris edilul din Sectorul 1 pe rețeaua de socializare.

Armand îi cere lui Nicușor Dan, cu alte cuvinte, să comită un abuz în serviciu: „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la doi la șapte ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce pedeapsă riscă să primească Clotilde Armand

Mai mult decât atât, în Codul penal este explicat că un „instigator este persoana care, cu intenţie, determină o altă persoană să săvârşească o faptă prevăzută de legea penală”. Așadar, instigarea se pedepsește cu aceeași pedeapsă prevăzută de lege pentru autorul infracțiunii.  În ciuda acestor lucruri, Nicușor Dan a făcut miercuri, 9 noiembrie, un nou apel la Guvern să sprijine Capitala „pentru a putea trece cu bine de această iarnă”. Primarul a susținut că a prezentat Executivului trei soluții pentru încălzirea din perioada care urmează a bucureștenilor.

În tot acest timp, Marcel Ciolacu l-a ironizat pe edilul Capitalei. Liderul PSD l-a sfătuit să ceară bani împrumut de la Clotilde Armand. Totuși, Nicușor Dan i-a oferit o replică lui Marcel Ciolacu la criticile aduse. Primarul a spus că îl roagă pe social-democrat să îl sune pe ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, pentru a rezolva datoria restantă pentru Termoenergetica.