Trucul pentru spălat hainele colorate. Piperul negru face minuni. Cum se folosește

Trucul pentru spălat hainele colorate. Piperul negru face minuni. Cum se folosește Sursa foto: pixnio.com

Este greu de crezut, însă piperul negru are și alte beneficii și poate face mult mai mult decât să dea aromă mâncărurilor. El poate fi folosit și atunci când sunt spălate hainele, iar rezultatul este unul uluitor.

Astfel, dacă folosești piper negru la spălarea hainelor, vei fi uimit să constați că acesta va opri decolorarea hainelor și va păstra culoarea lor intensă pentru o perioadă îndelungată.

Pune piper negru în mașina de spălat

Adăugarea piperului negru în mașina de spălat este o opțiune bună dacă vrei ca hainele tale să arate ca noi și să scapi de decolorarea lor.

Se spune că proprietățile sale contribuie la menținerea culorilor originale ale articolelor de îmbrăcăminte colorate. Rezultatul se vede cel mai bine atunci când piperul este adăugat peste hainele de culoare închisă, cum ar fi albastru închis sau negru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este recomandat să nu se folosească acest condiment când sunt spălate hainele de culoare deschisă, precum cele albe. Mai mult, piperul este un bun aliat și pentru îndepărtarea reziduurilor din interiorul mașinii.

Cum trebuie să procedezi atunci când pui piper negru în mașina de spălat

Înainte de a folosi acest truc, trebuie să știi anumite aspecte, pentru a evita orice posibil eveniment neplăcut. Astfel, trebuie să folosești un piper cât mai fin cu putință. Apoi adaugă condimentul în mașina de spălat. Cantitatea recomandată este de două linguri de piper la o mașină.

După ce ai adăugat piperul poți pune și hainele în mașină, iar apoi să o pornești, la fel cum faci de obicei.

Un alt truc care te poate ajuta să-ți păstrezi culoarea hainelor vie cât mai mult timp este acela prin care te folosești de apă cu sare. Astfel, adaugă într-un lighean 1/4 cană de sare la fiecare litru de apă rece. Apoi, pune hainele și lasă-le să se înmoaie peste noapte. A doua zi pune-le în mașina de spălat și spală-le, însă nu uita ca înainte să citești instrucțiunile de pe etichetele fiecărui articol în parte.

Mai poți înmuia hainele în apă cu oțet înainte de spălare. Este recomandat ca acestea să fie spălate în apă rece, deoarece apa fierbinte duce rapid la decolorarea articolelor vestimentare, potrivit Libertatea.