Disperarea românilor ajunge în instanță! O femeie de 78 de ani a cerut judecătorilor să se grăbească pentru că e bolnavă și s-ar putea să moară

Disperarea românilor ajunge în instanță! O femeie de 78 de ani a cerut judecătorilor să se grăbească pentru că e bolnavă și s-ar putea să moară Justiție. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Situație incredibilă în instanțele din România. O fostă grefieră în vârstă de 78 de ani le-a cerut judecătorilor să-I accelereze procesul, deoarece este foarte bolnavă și ”nu se poate conta pe faptul că probabil mai ajunge să se soluţioneze definitiv acest proces”.

Femeia care a lucrat într-o instanță din Alba este într-o situație similară cu alte sute de persoane, care la pensie, încearcă să își câștige drepturile salariale restante în instanță.  În motivarea prin care a cerut un termen de judecată mai rapid, femeia a precizat că ține cont de: ”situaţia grea care urmează cu plata întreţinerii pentru perioada de iarnă care se anunţă una dezastruoasă, obiectul fiind drepturi băneşti, respectiv eliberarea unei adeverinţe tip cu diferenţa de pensie care se plăteşte conform Legii 263/2010, respectiv cu întâi a lunii următoare depunerii cererii cu adeverinţa tip şi nu se ţine cont de data înregistrării acţiunii, a celor 3 ani de la data înregistrării acţiunii sau data la care a formulat cerere angajatorului şi in mod nejustificat cu încălcarea dispoziţiilor codului muncii nu i s-a eliberat acea adeverinţă”, se arată în motivarea instanței.

Disperarea unei femei care așteaptă finalizarea procesului

De 7 ani tot sper că poate i se face şi ei dreptate aşa cum s-a făcut colegelor sale de la Tribunalul Alba, Curtea de Apel Alba Iulia, de către Tribunalul Argeş, aşa cum a arătat în acţiune. Spune că nu a primit încă citaţie pentru acest termen astfel că nu se periclitează dreptul părţii adverse la un proces echitabil, respectiv dreptul la apărare pe care oricum şi-au exprimat-o prin întâmpinarea depusă şi la care a răspuns, se arată în motivarea instanței, disponibilă pe portalul rejust.ro.

Judecătorii au decis că femeia nu a adus argumente destul de puternice pentru a putea cere preschimbarea termenului de judecată.  Astfel, tribunalul apreciază că, în cauză, petenta se află într-o situaţie identică cu a oricărui alt justiţiabil care a formulat acţiune având ca obiect Litigii de muncă – drepturi salariale ale personalului din justiţie.

Ne puteți urmări și pe Google News