Scandalul de dopaj al Simonei Halep. Informațiile care spulberă toate scenariile

Scandalul de dopaj al Simonei Halep. Informațiile care spulberă toate scenariile Sursa foto: Simona Halep/ Facebook

Nu este iubitor de tenis să nu se întrebe cum a ajuns substanța interzisă, roxadustat, în organismul Simonei Halep. De la aflarea veștii că a ieşit pozitivă la testul antidoping, au fost lansate mai multe teorii. Atât medicul Dana Safta, cât şi Răzvan Itu, directorul general al Federației Române de Tenis, au venit cu noi date care ar putea da totul peste cap.

Şi dacă variantele celor doi se vor putea verifica verifică, atunci situația va deveni cu adevărat interesantă. Asta pentru că, în opinia lui Răzvan Itu, e posibil ca substanța interzisă să fi ajuns în organismul Simonei Halep prin mâncare.

De asemenea, medicul Dana Safta, care este foarte apropiată de Simona Halep, a vehiculat ideea ca ea să se fi contaminată cu roxadustat, substanță interzisă, la restaurantul de la US Open.

Răzvan Itu amintește de carnea de vită contaminată din Argentia

„În mod normal, nu poate cineva să-ţi prepare băutura energizantă fără ca tu să ştii, e logic. E greu, dar într-o echipă trebuie să ai încredere. E posibilă şi contaminarea, prin atingerea unui produs… poate fi prin orice mijloace.

De exemplu, când am fost în 2017 sau 2018 în Argentina, acolo carnea de vită e contaminată. Ea conţine deja produse de doping. Chiar mă tot gândeam cum argentinienii pot alerga atât de mult fără să obosească. De aceea, nouă ni s-a spus atunci să evităm această carne de vită sau porc, pentru că ea conţine elemente care îţi dau putere“, a declarat  Răzvan Itu.

Este posibil ca cineva să-i fi dat Simonei Halep mâncare contaminată în restaurantul de la US Open?

„Șansele Simonei Halep sunt foarte mari pentru că e o persoană onestă şi deschisă. Eu cred în ea că îşi poate dovedi nevinovăţia. Suspendarea poate să nu însemne finalul carierei, depinde ce se dispune, pe ce perioadă. Noi suntem în spatele ei. Federaţia a fost notificată de Comisia antidoping despre situaţia ei“, a mai adăugat Răzvan Itu.

Un aspect foarte interesant de care, probabil, se va ţine cont: La ultimul antrenament efectuat înaintea testului anti-doping la care a fost depistată pozitiv, Halep și Mouratoglou au fost surprinși glumind și râzând, în timp ce partenera Simonei de antrenament păstra o mimică serioasă. Este încă o dovadă că Simona Halep și antrenorul nu aveau motive de îngrijorare.

Martorii prezenți cred că  Simona a ingerat Roxadustat chiar în timpul antrenamentului respectiv, din cauză că membrii staff-ului ar fi încurcat sticlele cu băuturi hidratante.

Teoria potrivit căreia Simona Halep a mâncat alimente contaminate, demontată  de Mihai Rusu

Fostul tenismen a explicat cum se petrec lucrurile la US Open 2022: „În primul rând, toți jucătorii de tenis au restaurant la US Open și la fiecare turneu.

Toată masa, toate aceste alimente și băuturi sunt testate într-un regim cu totul aparte când ajung în restaurantul jucătorilor și jucătoarelor. Pentru că dacă ar fi fost contaminată, luând ipoteza de contaminare: de ce a fost numai ea contaminată, dar nu au fost și celelalte sportive participante la US Open?”, a afirmat Mihai Rusu.

Mâncarea livrată este controlată și supravegheată

Şi continuă: „Nu există! Mâncarea e pe masă! Acolo e bufet suedez! Te duci și îți iei mâncarea! Totul e pe masă. Nu comanzi din afară. Ea nu s-ar putea salva din moment ce nu au fost contaminate celelalte jucătoare. Deci mâncarea stă pe masă acolo.

Toată lumea vine și consumă aceeași mâncare, rece-caldă. Bineînțeles că mâncarea e testată. Sunt contracte de livrare și atunci toate mâncărurile astea sunt controlate, adică au un regim special.

Pentru că în caz contrar fiecare jucător și jucătoare ar putea spune: Domnule, m-am contaminat cu mâncare din restaurantul Grand Slam-ului”, a mai declarat Mihai Rusu, potrivit prosport.ro.