Vedetă TV din România, la un pas de închisoare. A fost prinsă drogată la volan! Ce vor decide judecătorii

Vedetă TV din România, la un pas de închisoare. A fost prinsă drogată la volan! Ce vor decide judecătorii Sursa foto: Rene Wassenbergh | Dreamstime.com

Oreste Teodorescu a fost trimis în judecată pentru că a condus după ce a consumat substanțe interzise. El a fost testat după ce a fost oprit la un control de rutină, anul trecut. În 2018, a fost audiat și în dosarul „Cocaină pentru vipuri“.

Cunoscutul prezentator și realizator TV, Oreste Teodorescu a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Dosarul a fost întregistrat la Judecătoria Sectorului 1, dar încă nu a fost acordat un termen pentru începrea judecății pe fond.

Oreste s-a ales cu doar penal în noiembrie anul trecut. El a fost oprit de polițiști pentru un control de rutină. Oamenii legii i-au cerut lui Oreste Teodorescu să sufle în aparatul Drug Test, iar rezultatul a arătat că era sub influența unui substanțe cu efect psihoactiv. El a fost condus la Institutul Național de Medicină Legală. Aici i-au fost recoltate noi probe de sânge, iar testele au confirmat rezultatul aparatului Drug Test.

Riscă să ajungă la închisoare

Potrivit legislației române, Oreste riscă până la cinci ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere”, potrivit articolului 336 din Codul Penal.

Audiat la DIICOT

În 2018, Oreste Teodorescu a fost audiat și în dosarul „Cocaină pentru Vipuri“, în care au fost implicate mai multe persoane publice. El a declarat atunci, la ieşirea din sediul DIICOT Ploieşti, că nu are nicio legătură cu persoanele implicate în dosarul drogurilor pentru vedete şi s-a arătat revoltat că numele lui a fost implicat, spunând că „şarada” s-a încheiat.

El a declarat că anchetatorii i-au arătat mai multe fotografii și l-au întrebat dacă recunoaște vreo persoană. Oreste a afirmat că singura persoană pe care a recunoscut-o a fost Răzvan Ciobanu (decedat între timp), pentru că l-a avut invitat într-o emisiune în anul 2000, potrivit Mediafax.