Exclusiv! Revin protocoalele și portocalele în Justiție? Marcel Ciolacu a spus tot!

Exclusiv! Revin protocoalele și portocalele în Justiție? Marcel Ciolacu a spus tot!

De 15 ani, justiția românească se află sub supravegherea strictă a Mecanismului de Cooperare și Verificare impus de Comisia Europeană. La sfârșitul acestui an, România are șanse de a scăpa de MCV, după adoptarea noului pachet de legi ale Justiției.

„Justiția, în primul rând, trebuie să fie independentă, să nu fie un instrument politic, cum au încercat unii, acum de curând, să pună iarăși mâna și să o facă instrument politic, acum, o guvernare mai devreme. Aceste încercări vor exista. Trebuie să fie niște legi foarte clare, europene și să închidem acest capitol o dată pentru totdeauna și trebuie închis cu ridicarea MCV. Al doilea obiectiv major al acestei coaliții este să ridicăm MCV anul acesta.”, a declarat Marcel Ciolacu la podcastul România lui Cristache, adăugând că primul obiectiv al României este intrarea în Schengen.

Ne întoarcem la Telejustiție?!

Amendamentele aduse la proiectul de lege i-au alarmat pe mulți dintre magistrați, printre care și judecătoarea Dana Gârbovan, care susține că modificările pot reînvia protocoalele dintre servicii și instituții. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține că aceste amendamente vor fi scoase.

„Acea perioadă a României este depășită. Nu cred că vor rămâne și nimeni n-are interes să rămână portițe, ca să fie judecători racolați la servicii. Eu, din câte știu, sunt interzise prin lege.”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Acum nu trebuie să băgăm capul în nisip că nu s-a întâmplat nimic. Știm toți ce s-a întâmplat. Eu aș vrea, poate la un moment dat o statistică la acea telejustiție, acei oameni târâți cu cătușele, Olguța Vasilescu, târâți și ținuți câte 24 de ore, vreau și eu să știu verdictul final al unei instanțe. Eu nu am comentat niciodată decizia CCR, a unui magistrat, indiferent, procuror, judecător, a unei instanțe, niciodată nu am comentat acest lucru. Dar aș vrea și eu să știu, din toate acele cazuri de telejustiție, câte cazuri au fost finalizate cu condamnări și câte au fost achitări?”, se întreabă liderul PSD.

 

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro