Cel mai mare consumator de electricitate pe care îl ai în casă. Îți poate dubla factura într-o singură lună

Cel mai mare consumator de electricitate pe care îl ai în casă. Îți poate dubla factura într-o singură lună

Plita electrică este una dintre cele mai mari consumatoare de energie. Într-o singură lună, dacă este folosit în mod constant, vă poate dubla factura de electricitate. Cei care pot folosi o alternativă ar trebui să știe cât consumă de fapt aparatul.

În comparație cu plita pe gaz, plita electrică are o viteză de gătire mai mare și acționează instantaneu asupra vasului aflat pe foc. În același timp, o plită pe gaz consumă de trei ori mai puțin.

Cei care nu vor să renunțe la plita electrică trebuie să știe că aceasta consumă cel puțin 120 de kilowați pe lună! Așadar, a reușit să ajungă în fruntea listei consumatorilor de energie electrică, fiind chiar mai „rea” decât aerul condiționat.

Cât consumă electrocasnicele din locuința dumneavoastră?

În fruntea listei celor mai mari consumatori de energie se află chiar mașina de spălat, cu 80 de kWh. Pe locul al doilea se află cuptorul electric, iar pe locul al treilea se află aparatul de aer condiționat, cu 60 kWh.

Următorul pe lista de consum al gospodăriei este frigiderul, cu 42 kWh, consum mediu lunar, urmat de televizor, cu 22,5 kWh. În mod surprinzător, mașina de spălat vase consumă doar 18 kWh.

Alți mari consumatori de energie sunt cei cu becuri roșii. Orice aparat electrocasnic care are o lumină roșie aprinsă atunci când nu este utilizat consumă energie electrică chiar și atunci când nu este utilizat. Pentru a economisi bani, este esențial să le scoatem din priză atunci când nu sunt folosite. Printre acestea se numără cuptoarele cu microunde și televizoarele.

Trucuri pentru reducerea facturilor la energie

Scoateți aparatele și încărcătoarele diferitelor aparate din priză atunci când nu le utilizați. Chiar dacă sunt oprite, câtă vreme se află în priză acestea consumă energie, iar acest lucru se vede și la factură. De exemplu, televizorul sau computerul lăsate în priză, consumă între 40 și 70% din energia pe care o consumă în timpul funcționării.

Folosește cu grijă echipamentele casnice și astfel, vei economisi mai multă energie. De exemplu, dacă vrei să folosești mașina de spălat, nu o pune în funcțiune doar pentru o bluză ori o pereche de pantaloni. Folosiți-o mai rar, dar la capacitatea maximă, iar consumul de energie se va reduce. De asemenea, într-un astfel de caz este bine să folosiți un program mai scurt de spălare, la o temperatură mai scăzută. Mașina de spălat rufe consumă mai multă energie pentru pentru a încălzi apa.

Dacă aveți o centrală termică pe electricitate, este bine să o reglați la o temperatură interioară de 20-22 de grade Celsius în timpul zilei. Noapte, aceasta poate fi setată chiar ceva mai jos, la 18-20 grade Celsius. Fiecare grad în minus înseamnă o economie de minim 7%. Când plecați de acasă este bine să opriți centrala termică din funcționare pentru a nu consuma energia inutil.